Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 6. syyskuuta 2016

Lemon ginger cake

Syyskuu on alkanut ja tuohon alkuun kuuluu omat syntymäpäivät. Liekkö oli synttäreiden ansiota että minä, joka olen tunnettu naurettavan huonosta tuurista, voitin Citymarketin arvonnassa Ginger Peoplen tuotepaketin .
En vieläkään meinaa uskoa todeksi tuota,koska tämä oli ensimäinen voittoni ikinä mistään arvonnasta!

Olen viimeisen viikon aikana testaillut noita Lidliin tulleita jauhoseoksia. Nämä ovat olleet myös positiivinen yllätys, luontaisesti gluteenittomia, todella edullisia , helposti muokattavissa ja hyvän makuisia. Jos yksi kehitysidea kärsii heittää, toivoisin että sokerin määrän voisi itse päättää. Jos sokeri olisi vaikka erillisessä pussissa niin jokainen voisi makunsa mukaan laittaa, tai käytää haluamaansa makeutusta. En tiedä onko käytännössä mahdollista mutta unelmoidahan aina voi.

Ja kun yhdistin nämä edellä kertomani syyskuun positiivisuudet, syntyi syntymäpäivilleni lemon ginger cake, Lidlin lemon cake seoksesta ja Ginger Peoplen tuotteista. Vieläpä helposti ja nopeasti..

Sitruuna ja inkivääri ovat perfect match, makean ja kirpeän liitto toimii täydellisesti ja jotenkin nämä maut sopivat syksyyn. Koska inkivääri tunnetusti parantaa flunssaista oloa, tätä kakkua kannattaa leipoa jos lähipiirissä joku on flunssan kourissa. Inkiväärin kerrotaan myös ennaltaehkäisevän flunssaa joten kakkua voi hyvällä omallatunnolla syödä tähänkin tarkoitukseen . vaikkei flunssa tällä lähtisi niin ainakin flunssainen potilas saa paremman mielen .











OHJE:

* 1 pkt lemon cake jauhoseosta (Lidl)

* 4 munaa

* 200g rasvaa ( laitoin 50g voita ja 2 reilua rkl kookosöljyä)

* 0,25 dl vettä 



vuoan voitelin kookosöljyllä ja kookoshiutaleilla

* kuorrutteeseen Ginger Peoplen inkiväärisiirappia n.2rkl + paketin kuorrute pussista sen verran että tulee sopivan paksua, eli ei koko pussin sisältöä.

(testiryhmä vaati huomautusta että kuorrutetta saa olla enemmän koska niin hyvää, joten kuorutetta voi tehdä tuplasti ohjeessa olevan)

Koristeeksi raakakaakaonibsejä ja karpalorouhetta.

Kaikki aineet vain kulhoon, ensin varovasti sekaisin nämä ja sitten sähkövatkaimella vaahdotetaan kuohkeaksi. Voideltuun vuokaan ja paisto 180c n.1h.
Sekoita kuorrute aineet ja koristele.







Olen tykästynyt kovasti näihin inkivääri tuotteisiin, joten lisää ohjeita on varmasti tulossa. Ja nyt kun Ginger People tuotteet löytyvät isoimmista marketeista (Kaakkurin Citymarket Oulussa ainakin) säästyy netistä tilaamisen vaivalta ja odotukselta.

Aurinkoista syyskuuta ja pysykää terveinä !


                                           S

Ei kommentteja: