Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kauraiset maapähkinävoikeksit

Kuten olette ehkä huomanneet, käytän gluteenitonta kauraa runsaasti leivonnassa. Tällä kertaa kaura rikasti ehdotonta suosikkiani, eli maapähkinävoita.. satay-vartaat, Kreolilainen keitto, browniesit, maapähkinäkastike ja tofu yms.. you name it. Reseptejä tulee näistäkin pikkuhiljaa. 

Mutta nyt siis näihin todella helppoihin pikakekseihin. Erityisen hyviä akuuttiin makeannälkään - itse päällystin osan valkosuklaarouheella ja osan jätin ilman ja nautin viikunahillon sekä valkohomejuuston kera. Toimi hyvin!


Noin pellilliseen keksejä tarvitset:

1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
(1 tl vaniljasokeria)
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

(valkosuklaa/suklaarouhetta päälle ja halutessasi myös taikinaan)

Sekoita maapähkinävoi, sokerit ja kananmuna yhteen voimakkaasti - paras apuväline tässä on yleis/monitoimikone. Isolla hauiksella onnistunee käsinkin. Yhdistä kaurahiutaleet ja leivinjauhe (sekä halutessasi suklaarouhetta) taikinaan. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä palloja ja litistä ne keksin muotoisiksi. Taikina ei tartu käsiin kun huuhtaiset aina välillä kädet kylmän veden alla. Rouhi suklaata keksien pinnalle ja paista 175 asteessa n. 8-10 min. 

Mikäli haluat nauttia keksejä juustojen kera kuten minä, niin jätä suklaa pois. Kovin helppoa ja meillä ainakin upposivat kaikille. Sen verran nopeasti katosivat, että meinasi kuva jäädä ottamatta. Resepti oli kokeilu - ensikerralla lisään pähkinärouhetta sekaan.





Ei kommentteja: