Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Sataykanaa, maapähkinäkastiketta tai jotain sellaista.. ;)

Rakastan maapähkinäkastiketta ja ylipäätään maapähkinävoita (sokeritonta) ruuanlaitossa. Sataykana tai maapähkinäkastike ja tofu ovat ruokia, joita aina ns. aasialaistyylisissä ravintoloissa tilaan. Reseptejä ja ohjeita on netti pullollaan. Itse tykkään tehdä nimenomaan maapähkinävoista ja kookosmaidosta. Helpompiakin on ja palaan tähän aiheeseen kun seuraavaksi teen tofua. Nyt kuitenkin grillattua kanaa, itsekasvatettua lehtikorianteria ja kastiketta. Sataykanaa tarjotaan usein alkupalana, mutta kesägrillissä toimii myös vaikka riisinuudelisalaatin kera.



Marinadi:


n. 400 - 500 g broilerin reisilihaa tai rintafilettä
2 rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulinkynttä viipaleina
2 rkl currytahnaa (maun mukaan)
1 rkl sitruunamehua
reipas loraus (2-3 rkl) öljyä
suolaa n. 1 tl
silputtua lehtikorianteria (marinadiin talvella kuivatut korianterin lehdetkin käyvät)

Sekoita ainekset ja anna marinoitua 8 tuntia/yön yli tai mahdollisimman pitkään.

Maapähkinä(satay)kastike



Yksi silputtu salottisipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl srirachakastiketta (tai maun mukaan)
loraus vettä
1 rkl sitruunaruohotahnaa 
1 - 2 rkl makeutettua soijakastiketta tai soijaa sekä 1 rkl ruokosokeria
1,5 dl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 dl kookosmaitoa (loput voi pakastaa)
sitruunamehua
tuoretta korianteria

Kuullota sipulia ja lisää muut aineet. Mausta soijalla ja sitruunamehulla makusi mukaan. Sitruunamehu raikastaa maapähkinävoin suht raskasta koostumusta. Kastike sopii myös tofun ja kasvisten kera tarjoiltuna. Kannattaa kiehauttaa useampi minuutti ja lisätä vettä tarvittaessa.



1

Ei kommentteja: