Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Uunidonitsit - hetkeä ennen koristelua ja koiraa..

Toisinaan ei mene putkeen - vapun kunniaksi jaan tämän kuitenkin. Lisäilen onnistuneita kuvia myöhemmin. Nyt tosiaan ensin osa tarttui muffinssivuokaan ja käytyäni vessassa, niin koira realisoi 12 donitsista  8. Lapsi alkoi itkeä ja hyvä äiti tukki suun syöttämällä loput donitsit hänelle.

Mutta siis - vappuviikkoa viedään ja nämä ovat hyvä vaihtoehto jos ei munkkeja halua öljykammoisena paistaa. Me tehdään kauniimpi setti torstaina lapsen vapaapäivänä ja samalla munkkeja. Hauskaa hölmöilyä ja vappumeininkejä. Ei aina mene kuin Strömsössä ja samana päivänä tiputin vielä pellillisen tonnikalapiirakkaa ennen paistoa lattialle.. Huoh.. lauantai-aamuna setti uusiksi, jotta talkooväelle saatiin ruokaa.. näihin inspiraatiota tuli täältä.. haluan vain kannustaa jatkamaan kokeiluja vaikka aina ei onnistu!

Uunidonitsit

0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
ripaus suolaa
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Meidän 5-vuotias leipoi nämä.. Äiti mittasi osan. Resepti on hyvin yksinkertainen. Sekoita nesteet, kananmuna ja sokeri. Sitten kuivat aineet sekaisin.. ja taas sekoitetaan - mutta ei vatkata!

Sitten pursotetaan aivan liian lötkö taikina mukamas donitsin muotoiseksi, voideltuun muffinssivuokaan. Omenaporalla saa avattua reiän paistamisen jälkeen.

Paista muffinssipellissä 200 asteessa 6-7 minuuttia ja paina peukalolla kolo keskelle  kun et löydä sitä omenaporaa.. Sen jälkeen syötä ne koiralle.. hyviä ilmeisesti olivat.. ;)

Siltikin resepti on mahtava ja itse vain naurunpurskahduksien jälkeen yritän motivoitua tekemään uuden setin torstaina. Lisään sitruunaa ja vähennän sokeria.. ja nostan korkealle!






Ei kommentteja: