Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Perjantai-pizza paahdetulla munakoisolla (G)






Paljon kehutut Farina-seokset ovat olleet testattavien listalla jo hetken, ja tilasinkin kerralla sitten testattavaksi sekä tämän pizzan tekoon tarkoitetun, että pulla- ja munkki seoksen. Mukaan tarttui myös riisijauho, josta manna- ja vispipuuroa voi gluteenittomana valmistaa. Näistä lisää kokeilujen myötä.
Viime perjantaina Mini kärtti pizzaa viikonlopun kunniaksi joten oli aika ottaa ensimmäinen seos käyttöön. Vaatimukset olivat kovat koska pojan teki mieli lähi pizzerian versiota. Oli pakko onnistua..
Itse pohja oli todella helppo tehdä. Myös kaulitseminen onnistui hetken kylmässä olon jälkeen todella helposti.
Pohjasta en erikseen tähän ohjetta laita koska löytyy tuosta paketista Lisäksi tuli vain öljyä, vettä ja kuivahiivaa.Pohjalle levitin vielä oliiviöljyä ja hiukan tomaattipyrettä,
Täytekään ei kovin kummoinen ole mutta joka ruoka blogista täytyy jokunen pizza-ohje löytyä, tässä siis yksi versio.


Täyte:

* Munakoiso ( mausteet: Himalajansuola,pippurimix ja paprikajauhe)
*  Jauhelihaa 400g (käytin Viskaalin naudan lihaa)
* Tomaatti murskaa ( käytin Pirkan yrtti maustettua n.1/2tlk)
* Kevätsipulia 2 vartta ( tai maun mukaan)
* Tomaattipyrettä
* Tomaatti siivuja
* Juustoraaste
* ( Pepperoni, meni Minin  puoliskolle mutta passasi tähän hyvin)
*Mausteita jauhelihaan: suola, pippuri ,paprikamauste
*Pizzamauste / oregano
*Oliiviöljyä

Pese ja pilko munakoiso. Levitä uunipellille. Pirskota oliiviöljyä viipaleille, mausta. Paista 200c uunissa kunnes ottaneet väriä. ( Muista että menevät vielä uudestaan uuniin)
Paista jauheliha kevätsipulin kanssa, lisää tomaattimurskaa (maun mukaan)






Voitele kaulittu pohja oliiviöljyllä (pullasuti) ja tomaattipyreellä, Lisää jauheliha-tomaattikastike. Lado loput täytteet ja pinnalle juustoraaste. Paista 225C   Kunnes sopivan  kypsä.

Paahdoin koko munakoison kerralla, yli jääneet meni sekä leivän päällä että salaatin seassa.
Tilasin itse tuotteen Vuohelan herkun sivuilta, mutta löytyy ainakin isoimmista maerketeista.

Oli todella positiivinen uusi tuttavuus. Tulen varmasti käyttämään uudestaan, jos tarve saada nopeasti hyvää ja koko perheelle. Suosittelen!


Ennen ..






Ja jälkeen uunin.


Ei kommentteja: