Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Nopea,helppo ja hyvä. Siemennäkkäri valmiista seoksesta.

Tämä kuuluisi sarjaan pika postaus, tai viikon vinkit. Kaikki kunnia menee valmiille pussille, jota myydään ainakin kahtena eri makuna. Toinen taisi sisältää jotain itselleni sopimatonta, koska muistan helposti päätyneeni tähän.( olisiko sisältänyt laktoosia?)
Teen itse tätä viikottain. Korvaa pääasiassa leivän, riisikakut välillä käytössä.



Kuva lainattu netistä.


Valmistan aina puolikkaan annoksen kerralla josta tulee yksi pellillinen. Gluteenitonta- elämää ryhmästä sain myös itselleni arvokkaan neuvon hienontaa siemenet ennen käyttöä. Heitän puolet pussista blenderiin ja käytän päällä, sen jälkeen valmistan pussin ohjeen mukaan. Lisätään vain kuumaa vettä ja öljyä sekä suolaa/ rosmariinia pinnalle. Mausteita voi kokeilla oman mieltymyksen mukaan.
Helpoin tapa saada tasaisesti leviteltyä, on ottaa toinen leivinpaperi ja painella sen avulla tasaiseksi levyksi.

Paistamisessa kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Pussin antamalla ohjeella onnistuin itse polttamaan ensimmäisen pellillisen. Ensimmäisellä kerralla kannattaa siis seurata tarkkaan niin selviää sille omalle uunille sopiva aste ja aika määrä.




Ennen uuniin laittoa paloittelen taikinapyörällä. Näkyy hyvin miten epätasaisesti uuni paistaa.Tämä ensimmäinen yritys joka paloi.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu. Edullinen ja helppo ratkaisu gluteenittomille, hyvää vaihtelua niille joiden syystä tai toisesta rajoitettava leivän syöntiä. Toimii varmasti myös painonpudotuksessa, ei sisällä viljoja ja hyvää rasvaa löytyy runsaasti. Kuitupitoinen.
En ole vielä löytänyt/ koittanut muita seoksia joten suosittelen siksi Risentaa,Muista vastaavista tuotteista tai omasta parhaasta seoksesta saa vinkata kommentti osioon.










Hyvää hiihtolomaa!
S


Ei kommentteja: