Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 25. helmikuuta 2016

Riisipaperirullat ( maidoton, GL)

Minulla on koneen kätköissä tosi paljon tallennettuja ohjeita. Olen niitä keräillyt kun olen milloin mitäkin etsinyt ja törmännyt samalla mielenkiintoiseen ohjeeseen. Tämä oli yksi niistä, mitkä odottaneet kokeilua.
Tykkään yleensäkkin ohjeista mitä voi soveltaa muillakin raaka aineilla.Näin ne toimivat eri tilanteissa esim. jos ruokavalioon joutuu tekemään muutoksia. Tätä sattunut itselle monesti viimeisen vuoden sisällä 
Näissä rullissa proteiinin lähde voi olla mikä hyvänsä. Samoin hiilihydraattien määrään voi täytteillä vaikuttaa. Jätin tällä kertaa riisinuudelit pois,olimme syöneet myöhäisen ja  todella raskaan iltaruuan. Tuolta iltaruualta jääneet porsaan sisäfileen jämät piilotin rulliin,( maustoin fileen suolalla,chilihiutaleilla,hunajalla sekä pippurilla)  ja hyvin kelpasi. Katkaravut sopii hyvin kuten myös lohi. Kana on "varma" valinta jos vaikka lapsiperheessä koittaa markkinoida näitä.
Vihanneksia tulee näiden sisässä helposti syötyä. Vaihtelua sille perus  salaatille.
Tulen varmasti palaamaan eri täytteisin vielä myöhemmin, samoiten kokeiluun tulee valmistaa itse näille dippi.
Tämä oli testaus vol.1 ja meillä nämä pääsivät jatkoon ja kehittelyyn.
Valmistus vie vain hetken, itse pilkoin täytteet jo aiemmin valmiiksi, ja täytin vain juuri ennen syöntiä. Uskoisin että tämän pilkkomisen voi tehdä edellisenäkin päivänä, säilytys vain ilmatiiviissä rasiassa.
Dippinä oli ihan soija- ja sweetchili kastike, hyvin maistuivat valmiilla kaupan versioillakin.
Rullaus onnistui yllättävän helposti, olin varma että paperi lähtee repeämään tms. mutta kunhan sitä ei revi tai kohtele kovakouraisesti,on ihmeen kestävää.
Näissä järkevintä käyttää sarjatyöskentelyä,hyvä syy valjastaa ystävät tai puoliso keittiöön avuksi.





Tarvitset:

*Riisipaperia
*Lihaa/kalaa/ kanaa/ katkarapuja
*Vihanneksia/ Yrttejä ( laitoin kurkkua,porkkanaa/kevätsipulia/vesikrassia/minttua/salaatinlehtiä
   (Riisi nuudelia "keitettynä)
*Dippaukseen soijakastike/makea chilikastike

Esikäsittele liha tai kala.Mausta.Jos käytät nuudelia, valmista ja pilko pienemmäksi. Vihannekset kannattaa leikata sormen pituisiksi tikuiksi,helpoin saada siisti rulla.Salaatista samanpituisia suikaleita.
Kun täytteet valmisteltu varaa astiaan kuumaa/lämmintä vettä.
Kastele riisipaperi jolloin pehmenee, aseta täytteet keskelle pyöreää riisipaperia ( ei liikaa) ja rullaa varovasti paketista löytyvän ohjeen mukaan. Nauti heti dipin kera.
Se on taas huomenna perjantai joten ihanaa viikonloppua !!

                                                                               S              
Viikonloppuna ohjetta joka syntyi vahingossa, mutta joka oli jotain niin hyvää että minä söin itseni kirjaimellisesti kipeäksi...^^



Kuva ei tee oikeutta alkuunkaan, puhelimen kamera ja ilta huono yhdistelmä.
                                                       


Ei kommentteja: