Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kasvislasagne - ensimmäinen onnistunut!

Omaan maailmaani on tarvittu kasa lohturuokia viime aikoina. Tästä on tullut koko perheen suosikki. Ongelmani oli pitkään huonosti tehty kuiva lasagne ja jätin sen vain tekemättä, kunnes kaverini vinkkasi tätä. Vaihdoin lihan kasviksiin, helpotin hommaa vähän ja tästä on tullut suosikkiruokani. Alkuperäinen resepti on Kodin Kuvalehdestä. Lasagneresepteissä on mittana usein 6 levyä, koska Semperin levyt on siten pakattu. Kastiketta on suht runsaasti, eli kaikkea ei kannata tuplata, mikäli päätät tehdä isomman. Tästä setistä jää kuitenkin minun, miehen ja minin ruokailun jälkeen vielä lounasannos tai kaksikin



2 sipulia raastettuna
valkosipulia vähintään 4 kynttä 
2 porkkanaa raastettuna
1 grillattu paprika pilkottuna (lidlistä saa hyviä, voi olla tavallinenkin)
n. rkl hunajaa tai fariinisokeria
aurinkokuivattuja tomaatteja 6-8 kpl
400 g hyvää tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia (vettä)
1 munakoiso/kesäkurpitsa viipaleina
semperin gluteenittomia lasagnelevyjä
kuivattua basilikaa ja oreganoa

Lisäksi:

6 kpl Semperin lasagnelevyjä
2 mozzarella palloa viipaleina
1 dl parmesaania
2 - 4 dl ruokakermaa

Kuullota raastetut kasvikset ja lisää pilkottu paprika, hunaja sekä aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaattimurska sekä yrtit. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää noin desin verran vettä kastikkeeseen. Keitä miedolla 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoaminen:

Laita pohjalle kasviskastiketta, kesäkurpitsan viipaleita, mozzarellan viipaleita ja parmesaania. Laita 2 levyä ja toista kunnes päällimmäiseksi jää levyt ja hitunen kasviskastiketta. Kaada loppukermaseos vuokaan ja lisää päälle loput parmesaanit. Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla ja nauti runsaan salaatin kera.




Ei kommentteja: