Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 26. helmikuuta 2016

Yhden padan broisku

Valurautapata on loistojuttu, samaten suht halvat broilerinkoivet. Toinen asia mitä rakastan, on tämän ruuan helppous ja vähäinen tiskin määrä. Ruuasta on tullut yksi meidän suosikkimme. Reseptiä on mukailtu kirjasta 'Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla'. Meille resepti sopii hyvin, koska mini ei perunaa voi syödä. Se kyllä sopii tähän ruokaan, eli kokeilkaa ihmeessä. Runsaat kasvikset ja tummat oliivit tekevät ruuasta kauniin värisen.

Tämä on vierasruokana täydellinen, koska ei vaadi kokilta keittiöaikaa kasvisten pilkkomisen jälkeen.


3-4 broilerinkoipireisiä (marinoimattomia tai pestyinä)
2 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa suht isoina paloina
2 sipulia (punasipuli tuo väriä)
2 paprikaa (kannattaa käyttää erivärisiä ja makuisia)
3 porkkanaa lohkoina
(4 perunaa veneiksi leikattuina)
kourallinen kalamataoliiveja
8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
muutama oksa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
1 rkl kuivattua timjamia
3 dl kuivaa valkoviiniä

Ruskista broilerin koipireidet. Lisää ruskistettujen koipireisien päälle pilkotut kasvikset, oliivit, kokonaiset valkosipulinkynnet, mausteet ja viimeiseksi valkoviini sekä loraus öljyä. Laita pata 175 asteeseen puoleksitoista tunniksi. Voit tarjota padan murennetun fetan, leivän ja salaatin kanssa. That's it.. helppoa, näyttävää ja todella hyvää! 

2 kommenttia:

Katrin Keittiöstä kirjoitti...

Onko broitsun ruskistamisella jokin muu syy kuin maku? Eikö se kuitenkin kypsy uunissa tuossa 1,5 tunnissa? Miten niin muka laiska kokki... :P

Tiina kirjoitti...

Laiska tiskissä yms.. tykkään rapeasta nahasta, siksi ruskistaminen. Eli maku käytännössä vain. Jos nahkaa ei syö, niin voi jättää väliin.