Minulla on myös raivostuttava tapa työntää yrttejä vähän joka ruokaan. Ja aina laskea, että rautaa, vitamiineja tms. tulisi jokaiseen ruokaan. Siksi taas tuota luonnon parasta antia - nokkosta. Näin talvella käytän sitä pääosin kuivattuna, koska meillä on pakastin aina täynnä ja kuivattu on helppo lisä keittoihin, kastikkeisiin, lettuihin, leipiin.. niin mihin tahansa! Näissä täytteenä oli mozzarellaa, salamia, tomaattia ja pestoa.
Kuva ei anna oikeutta maulle.. uusi kamera on hakusessa. Nyt täytyy tyytyä jo vanhentuneen kännykän kameraan ja vähäiseen valoon.
5 dl täysmaitoa tai kauramaitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania (ei pakollinen)
2 rkl kuivattua nokkosrouhetta
75 g voita sulatettuna
öljyä vohveliraudan voiteluun
Sulata voi. Sekoita sulatettu voi, maito ja vatkaa kevyesti kananmunat nesteisiin. Lisää sekoitetut kuivat aineet nesteiden joukkoon. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Täytä paistetus vohvelit haluamillasi täytteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti