Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

lauantai 27. helmikuuta 2016

Suolaiset nokkosvohvelit

Olen toastimaanikko ja testailen jatkuvasti ohjeita, joista tulisi hyviä suolaisia pikkusyötäviä. En ole kaupan valikoimista juurikaan löytänyt itselleni sopivaa. Piadinat olivat kivoja, mutta niin olivat nämäkin. Tein muutama viikko sitten minille nokkoslettuja ja yhtäkkiä huomasin pölyyntyneen vohveliraudan keittiön kaappien nurkassa. En juurikaan pidä makeasta, tai sitä syö mutta suolaiset pikkupalat ovat ihania.

Minulla on myös raivostuttava tapa työntää yrttejä vähän joka ruokaan. Ja aina laskea, että rautaa, vitamiineja tms. tulisi jokaiseen ruokaan. Siksi taas tuota luonnon parasta antia - nokkosta. Näin talvella käytän sitä pääosin kuivattuna, koska meillä on pakastin aina täynnä ja kuivattu on helppo lisä keittoihin, kastikkeisiin, lettuihin, leipiin.. niin mihin tahansa! Näissä täytteenä oli mozzarellaa, salamia, tomaattia ja pestoa.

Kuva ei anna oikeutta maulle.. uusi kamera on hakusessa. Nyt täytyy tyytyä jo vanhentuneen kännykän kameraan ja vähäiseen valoon.


5 dl täysmaitoa tai kauramaitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania (ei pakollinen)
2 rkl kuivattua nokkosrouhetta
75 g voita sulatettuna

öljyä vohveliraudan voiteluun

Sulata voi. Sekoita sulatettu voi, maito ja vatkaa kevyesti kananmunat nesteisiin. Lisää sekoitetut kuivat aineet nesteiden joukkoon. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Täytä paistetus vohvelit haluamillasi täytteillä. 


Ei kommentteja: