Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ananas-kookos proteiinijäätelö/jäädyke

Tämä ohje oli myöhäisillan idea. Mieleni teki jotain hyvää, mutta ei liian makeaa.Herkun tulisi mennä myös iltapalasta. Varmaan eilisellä auringon paisteella oli osuutta siihen että mieleen tuli kesää varten testata proteiini pitoista jädeä. Olen varma että tuleva kesä on niin lämmin että tulen tarvitsemaan monta ohjetta, että elän päivät pelkällä jäätelöllä koska muuta ei kykene syömään :)
Tämä on todella helppo tehdä, annoksia tulee vain yksi,koska koe versio. Ja koska käytin tähän sekä ananaksen, että kookosmaidon jämät kaapista.
Hiukan tässä olevasta heraproteiinista. Itse olen satunnaisesti käyttänyt vähälaktoosista heraproteiinia. Vatsani ei ole tästä hermostunut. En ole lähiaikoina koittanut mitä päivittäinen säännöllinen käyttö tekisi.( Olen kuitenkin esim. viime keväänä käyttänyt päivittäin samaa tuotetta) Olemme aloittamassa blogi- yhteistyötä Massin kanssa, jonka jälkeen tulen tekemään juttuja ja kokeiluja heidän tuotteillaan. Aion koittaa niin hera- kuin kasviproteiinit ja tehdä tänne blogiin juttuja näistä. Tässä ohjeessa on VHL ja stevialla makeutettu mansikanmakuinen proteiinijauhe.
Sitten itse ohjeeseen:

Ananas-kookos proteiinijäätelö:

* n.1dl kookosmaito
* 3 siivua tuoretta ananasta
* 1rkl chia siemeniä
* karpalojauhetta
* hiukan vajaa mitallinen proteiinijauhetta ( jos käytät maustamatonta, tarkista tarvitsetko makeutusta. esim. vaahterasiirappi)
*  reilu 1tl maapähkinävoita

-kaikki aineet blenderiin ( paitsi maapähkinävoi)
-kaada pakastuksen kestävään rasiaan, mielellään kannellinen
- sekoita maapähkinävoi "huolimattomasti" sekaan, tarkoitus että jää sattumia.
-laita pakkaseen yön yli tai ainakin 3h.
-sekoita pakastuksen aikana, vaikuttaa rakenteeseen.

(Jos joku testaa jäätelökoneella, olisin kiinnostunut kuulemaan millainen rakenne tuli?)

Jos pakastuksen jälkeen liian kovaa, anna sulaa hetki ja sekoita hyvin.
Koristele oman maun mukaan. esim. kookoshiutaleilla.

Enjoy



 <3
S

Ei kommentteja: