Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Aurajuustoetanat

Lempiruokaani - etanat! Ja vielä homejuuston kera. Ehkä parasta mitä ihminen voi syödä. Ja ei - lukekaa loppuun, tämä tapa valmistaa etanoita on ehdottoman hyvä - kokeilkaa. Ja jos ette pidä sinihomejuustosta - jättäkää pois. So simple. Jos et omista etanapannua, tee pikkukippoihin. Nyt siis ei ole enää mitään syytä jättää tekemättä.

Oikeastaan sain inspiraation näihin Lidlin taannoisesta Ranska-viikosta ja siitä, että haksahdin ostamaan heiltä 'valmiit' etanat. Sanotaan nyt kauniisti, etten osta enää. Eli jos olette ravintolassa saaneet pahoja etanoita, niin älkää antako sen lannistaa. Tässä reseptissä juju on keittää niitä pitkään valkoviinissä ja valkosipulissa.. ja hyödyntää liemi täytteessä. Etanat ovat myös näyttävä ja helppo alkuruoka vieraille. Viimeinen vaihe eli gratinoiminen on nopea ja kaiken muun voi tehdä etukäteen.



1 prk etananlihaa
 (yleensä etanapannussa on 6 'koloa' tuosta purkista toisinaan riittää kaikkiin.. jos teet vieraille, niin osta useampi tai isompi purkki)
3 dl valkoviiniä
3-6 kynttä valkosipulia silputtuna
ripaus pippuria 
(suolaa jos et käytä aurajuustoa)
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl sitruunanmehua

200 g voita
150 g aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa
n. puntti tuoretta persiljaa pieneksi hakattuna

Kiehauta viini, valkosipulit, pippuri sitruuna ja etananliha kattilassa ja keitä keskilämmöllä, kunnes neste on melkein haihtunut, vähintään puoli tuntia. Nouki etanat ja aseta ne etanapannuun tai vaihtoehtoisesti pieniin annosvuokiin. Lisää kattilaan voi ja sinihomejuusto ja sulata niitä vähän, jotta saat aikaan seoksen. Lisää persilja ja lusikoi seos etanoiden päälle. Tässä vaiheessa voit laittaa ne jääkaappiin mikäli tarjoilet ne myöhemmin. Gratinoi 250 asteessa n. 10 minuuttia. Ja varo.. oikeasti ovat tulikuumia, enkä itse ole tainnut selvitä kertaakaan hommasta polttamatta kieltäni. :D

Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile hyvän rapean leivän kera.


Ei kommentteja: