Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Unkarilainen lammas-riisipata


Tämä on sopiva ruoka näin pääsiäisen kulmilla, mutta jos lammasta ei ole saatavilla niin karjalanpaistilihat, naudan kulmapaisti tms. sopii myös hyvin. Tämä on myös oiva vierasruoka - kypsyy itsekseen ja valmistelut eivät kauaa vie.

Tämä on myös superhelppo yhden padan ruoka, jonka mummo on aikoinaan matkoiltaan tuonut. Meillä syötiin tätä paljon kun olin pieni, mutta jostain syystä itse olen keskittynyt enemmän toisen tyyppisiin ruokiin. Mutta verestellään nyt muistia ja pommitetaan äitiä kaivamaan muistia, maistellaan ja lisätään omia.

Reilun kokoinen pata hauduttamiseen. Ruuan idea on hauduttaa kasvisten ja lihan maut riisiin. Tässä riisi lisätään suoraan pataan hauduttamisen loppuvaiheessa eikä keitetä erikseen. Ruuan seuraksi sopii maukas leipä ja salaatti. Itse söin tätä aina chilikastikkeen kanssa, mutta myös jogurtti sopii varmaan kastikkeeksi.


500 g lampaan lihaa (luullista enemmän)  
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
2 sipulia
2-4 paprikaa koosta riippuen
4 valkosipulin kynttä
2-3 porkkanaa
vajaa maustemitallinen cayenneapippuria
1 tlk kokonaisia säilöttöjä tomaatteja
2 tl suolaa ja vettä
2 1/2 dl riisiä

Pilko valitsemasi liha valmiiksi. Leikkaa sipulit ja paprikat isoiksi paloiksi sekä kuori valkosipulin kynnet. Ruskista lihanpalat pienissä erissä kuumassa padassa, lisää paprikajauhe, 1tl suolaa ja vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Kiehauta ja kuori tarvittaessa vaahto pois. Lisää riisiä lukuunottamatta loput ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Lisää riisit pataan 2 tunnin hauduttelun jälkeen. Mausta vielä makusi mukaan suolalla ja esim. chilikastikkeella. Me söimme ruuan Sriracha-kastikkeen kera, mieto pata taas maistui sellaisenaan lapselle. 



Ei kommentteja: