Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäiseen boostia Bounty-paloista.

Nämä eivät ole ihan raakasuklaata. Enkä luokittelisi pelkäksi herkuksikaan koska sisältävät niin monta hyvää tekevää juttua. maca,toco, riisiproteiini,MCT-jauhe ja raakakaakao.
Näistä saa vitamiineja, rasvahappoja ja kuituja. Proteiiniakin tulee mukana. Energiaa takuuvarmasti (;








Olin ajatellut tekeväni raakasuklaata pääsiäisen ajaksi, koska suklaamunat eivät oikein enää maistu.. Katselin niitä kaupassa, luin tuoteselosteita läpi ja koitin etsiä itselleni sopivia vaihtoehtoja.. Maitosuklaa on aikoja sitten alkanut maistua liian makealle. Ilmeisesti pitää pitäytyä tummassa ja raakasuklaassa.
Kuitenkin kaakaovoi sekä kookosöljy purkki vetelivät viimeisiään, täytyi keksiä jotain muuta.
Kookoskerma tiivistettä oli vielä puoli pakettia keksi-kehittelyn jäliljiltä, joten näillä mentiin.
Olen päätynyt tiettyjen tuotteiden osalta ( kaakaovoi, raakakaakao ja superfoodit) seuraamaan nettikauppojen tarjouksia, ja tilaamaan aina kerralla useamman tuotteen kun tarjous osuu kohdalle. Tämä säästää myös vaivaa hakea yksi tuote tuolta, ja toinen tuolta puolen kaupunkia... Ihan mistä hyvänsä, ja millä hintaa hyvänsä kun näitä ei kannata hankkia.
Tietenkin asia on hiukan nyt muuttunut kun esim. Lidli on ottanut näitä Puhdistamon tuotteita valikoimiinsa, samoin Citymarketista ja isoimmista marketeista yleensäkkin löytyy jo aika hyvin tuotteita.Joten ei tarvitse erikseen lähteä etsimään . Ja hyvä näin.



Eli nyt piti laittaa testi-keittiö pystyyn, ja kokeilla jotain uutta.. Kookoskerma tiiviste on leivontaan ihan huippu tuote.( Näin joskus kehuttavan jossain blogissa ja olin myyty heti) Olen itse tilannut Bionaa netin kautta, varmaan löytyy isoimmista kaupoistakin. Hyvin vaikea tuotetta kuvailla, ei muistuta oikein mitään toista tietämääni tuotetta. Tuntuu huoneenlämpöisenä vähän murotaikinalta.
Tästä pystyy myös veden kanssa tekemään kookosmaitoa. Eli monipuolinen tuote ja hyvä "hätävara" kookosmaidon loppuessa tai leivonta innon iskiessä. Maistuu ihan niille Bounty patukoiden täytteelle.






Jos tykkäät kookoksesta, nämä "bountyt" ja kookoskerma tiiviste ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia juttuja. Vatsankin uskoisin kestävän näitä 2-3kpl hyvin. Montaahan näitä ei ole tarkoitus kerralla syödä.

Ovat helpot ja nopeat valmistaa. Kaikki sekaisin periaatteella. Tuon suklaasmoothie-jauheen voisi periaatteessa korvata raakakaakaolla, tällöin makua kannattaa tarkistaa, ehkä lisätä hiukan suolaa, joka tässä tulee siis smoothie-jauheessa mukana.Muutenkin tässä käytetty hyvin vähän makeutusta, eli kun seos on valmis, tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.


Bounty-palat 

*1/2 pkt kookoskerma tiivistettä (vesihauteessa sulatettuna)

* n.3rkl Puhdistamo suklaasmoothie-jauhetta

* 1 rkl vaahterasiirappia

* 2 rkl raakakaakao nibsejä

(* 2 tippaa appelsiini aromia)

* muutama pala tummaa suklaata/ raakasuklaata kuorrutukseen
(minulla oli 2 palaa 70% suklaata, voit myös valmistaa raakasuklaata ja dipata siihen)


Kookoskerma tiiviste sulatetaan vesihauteessa. Muut aineet lisätään koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Jaa silikoni muotteihin, tai tee levynä. Laita hetkeksi jääkaappiin . Nauti!

Tästä annoksesta tuli juuri sopivasti tuo yksi sydän muotillinen.Säilytetään jääkaapissa. Tarjoillaan hetken huoneenlämmössä olleena.

Minä jatkan Palmusunnuntain viettoa, Mini sairastaa joten emme pääse tuosta uskomattomasta auringon paisteesta nauttimaan,toivottavasti moni muu pääsi !
 Juttu on kirjoitettu yhteistyössä pikkumiehen korva kivun kanssa,joten ihan 100% keskittymistä ei nyt pystynyt antamaan. Jospa kelit jatkuisi ensi viikolla vielä tällaisina. Maanjäristyksiä tosin ei lisää kaivata..

Ihanaa sunnuntaita !
              S





Ei kommentteja: