Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Juures-siemenvuoka fetalla

Törmäsin Facebookin etusivulla tähän ohjeeseen ja tuli samantien testattua. Käy kokonaisesta ateriasta tai lisäkkeestä jos lihan/kalan  kanssa haluaa syödä. (Alkuperäinen ohje täällä: http://sisublogi.fitfashion.fi/2016/03/14/herkullinen-juures-siemenvuoka-fetalla/ )
Itse paistoin miesväelle lisäksi jauhelihaa ja hyvin upposi. Proteiinia tähän tulee siemenistä ja fetasta, joten välttämätöntä lihaa ei ole lisätä. Käy kevyemmille päiville. 
Juureksia voi mielensä mukaan vaihdella. Jätin itse punajuuret ja sipulit laittamatta vaikka ne hyviä tässä olisivatkin.
Fetaakin käytin hyvin maltillisesti, ehkä 1/4 isommasta  paketista.

Juureksien kuoriminen ja pilkkominen tässä ohjeessa työläintä ja sekin menee nopeaan kun aloittaa. Osan tai kaikki voi laittaa myös pakasteena.( Itse lisäsin Minin toiveesta pakasteesta parsaa koska lemppari)  Luin juuri juttua jostain missä muistutettiin että pakastevihannesten/juuresten käyttö on monilla turhaan pannassa. Vihannekset/juurekset pakastetaan sopivalla hetkellä jolloin kaikki ravintoaineet ja vitamiinit ovat tallessa. Jos tuoreita joudutaan säilyttämään kauan, (ulkomaiset, kuljetukset ja varastointi ) ei välttämättä tule suurta eroa tuoreena ostetun ja pakastetun välille ravintoarvoissa. Nämä ovat tietenkin maku asioitakin,( ja makuhan on eri pakasteessa ja tuoreessa) mutta jos aikaa on jonain päivänä vain pakasteen käytölle ,on se mieletäni varteenotettava vaihtoehto moneen muuhun verratuna..




Ennen uuniin laittoa

Asia tietenkin täysin eri jos kyse kotimaisista ja lähellä tuotetuista, hakkaavat mennen tullen pakasteet.

Ohje on helppo :
- 2 pienempää bataattia*
- 4 perunaa
- 3 porkkanaa
- oliiviöljyä 
- Fetaa 
- n.1dl kurpitsan- ja pinjansiemeniä 
-
- 1rkl hunajaa ( tämä ei kaikille fodmap:pia noudattaville sovi, itse pystyn tällaisia pieniä määriä käyttämään välillä)
Mausteita maun mukaan : Himalajan vuorisuolaa/chiliä myllystä , pippuria ja pizzamaustetta 
*Bataatin ja perunan suhdetta voi muuttaa jos bataatti ei niin hyvin siedytty

Kuori ja pilko juurekset. Laita muovi astiaan, lisää öljy ja hunaja. Pyörittele lohkoja astiassa jotta sekoittuvat hyvin. Mausta. Levitä uunipellille. Paista 200C n.40min tai kunnes kypsiä. Lisää feta muruina. Lisää siemenet. Käytä hetki uunissa jotta feta hiukan sulaa. 









Se on taas viikonloppu. Palmusunnuntai joten virpojille jotain herkkuja tulossa vielä vklp aikana..

                                                                                     S

Ei kommentteja: