Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 12. elokuuta 2016

Kauraiset vohvelit

Pitkästä aikaa - ihan tavallisia - makeita vohveleita. Tällä kertaa maidottomina ja kauraisina versioina. Vohvelirauta jatkaa tätä 'paluu 80-/90-luvulle teemaa', jonka täytetyt letut aloittivat. Helppoa ja täyttävää iltapalaa tai välipalaa. Näihin vohveleihin käytin osin kaurajauhoja, mutta toki ne voi tehdä vain vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta, mikäli kaura ei sovi ruokavalioon. Itse  olen kuitenkin täysin vannoutunut gluteenittoman kauran käyttäjä ja työnnän sitä lähes kaikkeen leivontaan. Vohvelitaikina


1 dl kaurajauhoja
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria (älä laita jos teet suolaisia vohveleita)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 isoa tai 3 pientä munaa
3 dl kauramaitoa
2 dl vichyä
50- 100 g voisulaa

Hilloa ja jäätelöä

Kaiva ensin pölyttynyt vohvelirauta esiin (sijaitsee todennäköisesti jääkaapin yllä olevassa kaapissa..). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet ja rasva. Itse laitoin vain puoli desiä juoksevaa margariinia ja paistoin vohvelit raudassa sutien öljyä pinnoille muutaman vohvelin välein. 

Vohveleita on hauska tehdä myös suolaisina ja tässäkin blogissa on yksi resepti niistä. Nyt makeita ja perhe tykkäsi. Vaikka itse olen ainoa, joka tarvitsee gluteenitonta, niin teemme nykyään lähes kaiken ruuan gluteenittomana. Nämä eivät ainakaan gluteenittomuudesta kärsineet.


Ei kommentteja: