Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Juurespihvit Pirkan tapaan

Tämä ohje meinasi joutua vahingossa hylätyt- kansioon. Onneksi selailin vanhoja kuvia ja hoksasin etten tätä ohjetta ollut julkaissut vielä. Nämä jäivät kerralla suosikiksi, helpot ja nopeat tehdä. Makuakin saa muokattua sen mukaan mitä juuressosetta näihin käyttää.
Ostin itse tuollaisen valmiin juuressoseen. Pirkalla näitä eri vaihtoehtoja. Löytyvät kaupasta Hevi osaston hyllystä. 
Nopeasti katsottuna ainakin bataatti-,punajuuri-peruna ja luomuporkkana tämän juuressoseen lisäksi. Itse en tästä juuressoseesta vatsa oireita saanut. Sisältää: porkkana, palsternakka, lanttu, mukulaselleri,maissitärkkelys ja sipuli. Soseen voi tietenkin tehdä myös itse, milloin voi valita ne itselle varmasti sopivat juurekset. 
Aion seuraavaksi kokeilla bataattia,sekä pinaattia ,ehdolla hiihtoloman reissu ruokalistalle. Näihin sopisi myös raejuusto, eli todella monipuolisesti löytyy muokkaus varaa.
Tein juurespihvien kanssa tällä kertaa uunilohta.Oli hyvä valinta koska juurespihvit olivat täyttäviä. Lohen tein ihan vain suolalla ja sitruunapippurilla maustettuna. Tilkka sitruunamehua ja hyvää tuli.
Alkuperäinen ohje Pirkka/ K-ruoka 





JUURESPIHVIT  ( 4 ANNOSTA)

1pkt (500g) Pirkka juuressosetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl perunajauhoja
1 pieni sipuli ( käytin kevätsipulia)
2 kananmunaa
1 tl Provencen mix-yrttisekoitusta
1/4 tl suolaa
mustapippuria

paistamiseen margariinia ( käytin voita, kookosöljy kävisi hyvin myös)

* sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot, anna turvota 5 min.
* kuutio sipuli ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
* paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. ( Itselläni oli ohukaispannu tullut tiensä päähän,joten käytin norm. pannua. Vaikutus lähinnä pihvien määrään ja ulkonäköön.)
Paistoaika on noin 4 min./ puoli. Tarjoa halutessasi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta pihvien kanssa.
( Paistamisessa malttia, varsinkin jos ei lettupannua, ei kärsi mennä tökkimään tai koittamaan ennen kuin kerennyt paistua kunnolla)




Päässäni pyöri tätä kirjoittaessani tuo kulunut, " en se minä ollut, se oli Pirkka" hokema, mutta koska en luontevaa väliä nyt löytänyt, sai jäädä väkisin käyttämättä, tai tässähän tämä  nyt kuitenkin tuli  (:
Oikein energistä alku viikkoa, pian on jo hiihtoloma. 

                                                                                    S
                                                                               

Ei kommentteja: