Sitruunamuikut
1 kg kokonaisia muikkuja
1 - 2 tl jeeraa
1/2 tl cayennepippuria
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 dl oliiviöljyä
1 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
persiljaa ja sitruunanlohkoja tarjoiluun
Huuhtele muikut ja puhko isot. Muikut voi syödä kokonaan, mutta jos haluat, voit tässä vaiheessa leikata päät pois. Laita uunivuokaan ja lisää mausteet ja korppujauhot. Sekoita. Purista sitruunamehu ja lisää se oliiviöljyn kanssa vuokaan. Kypsennä 250 asteessa kunnes muikut ovat rapeita. Uunista riippuen noin 15-20 minuuttia. Koristele persiljalla ja tarjoile sitruunalohkojen kera. Lisukkeeksi sopii salaatti.
Muikkujen puhkomisesta ohjeen löydät googlettamalla. Itse yleensä leikkaan saksilla pään irti, vatsan auki ja poistan sisälmykset käsin. Tämä ei todellakaan ole oikea tapa sinänsä, mutta harvinaisen nopea ja kilon puhkoo ja siivoaa kymmenessä minuutissa.
Muikkujen puhkomisesta ohjeen löydät googlettamalla. Itse yleensä leikkaan saksilla pään irti, vatsan auki ja poistan sisälmykset käsin. Tämä ei todellakaan ole oikea tapa sinänsä, mutta harvinaisen nopea ja kilon puhkoo ja siivoaa kymmenessä minuutissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti