Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 22. helmikuuta 2016

Kaappien tyhjennystä ja sen täydellisen wok-kastikkeen metsästys

Tässä reseptissä ei ole oikeastaan mitään muuta ihmeellistä kuin tuo kastike. Kuulun niihin, jotka rakastavat kastikkeita, mutta vierastavat valmishöttöjä. En siis halua maustaa kasviksiani sweet chili-kastikkeella tms. Myös kaupan valmiit kastikkeet tuntuvat olevan lähinnä soijaa - ja sitä meiltä löytyy kotoakin.

Mutta sitten se ongelma. Miellän wokin lähinnä pikaruuaksi, eli mitään järkyttäviä kastikeväännöksi en jaksa/ehdi tehdä. Nyt kuitenkin löysin reseptin, joka oli helppo ja nopea. Ainekset ovat myös sellaiset, joita meiltä löytyy pääsääntöisesti aina kaapista. Hieman muokkasin (yllätys) ja vähensin sokerin määrää. Kokeilkaa tekin oli yllättävän hyvää.

Wok ja täydellisen kastikkeen metsästys

Wokkiin tuli tällä kertaa:
porkkanaa
sieniä
paprikaa
parsakaalia
sipulia
papuja
jättikatkarapuja
sesam/pähkinäöljyä




Kastike:
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 rkl paksua tummaa soijaa
2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
n. 1/2 dl sitruunanmehua (1 sitruuna)
1 dl vettä 


Tee ensin kastike. Kiehauta vesi ja sulata sokeri siihen. Lisää muut aineet ja siirrä sivuun odottamaan.

Sulata ja puhdista jättikatkaravut. Vaikka grillatessa kypsennän ne kuorineen, niin wokkia varten kuorin ravut etukäteen ja poistan suolen viiltämällä selkäpuolelle viillon ja nappaamalla tumman suolen pois. Tämä helpottaa syömistä. Leikkaa valitsemasi vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja wokkaa vihannekset kypsymisjärjestyksessä. Lisää viimeisenä jättikatkaravut ja kypsennä ne punaisiksi. Lisää kastike ja nauti riisinuudeleiden kera.

Ei kommentteja: