Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 11. elokuuta 2016

Kantarelleilla täytetyt kauraiset nokkosletut (gluteeniton)

Vierailimme Hakaniemen torilla maalaismarkkinoilla viime viikonloppuna. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut, tarjolla oli tattarijauhoilla leivitettyjä gluteenittomia muikkuja sekä gluteenittomia muurinpohjalettuja. Kun mukaan tarttui vielä edulliseen hintaan 3 kg kantarelleja, niin ei tarvitse paljon pohtia mitä meillä syödään tällä viikolla. Toivottavasti pidätte sienistä, koska nyt tulee useampikin resepti putkeen tästä teemasta. Perinteinen kantarellikastike sekä sienipyttipannu on jo tehty ja syöty, mutta torilta ostetut letut saivat minut taas muistamaan kunnon kasariruuan - sienillä täytetyt letut. Mikäli et jostain syystä pidä sienistä, niin toki voit täyttää ne jollain muulla täytteellä kuten kinkulla tai jauhelihalla, mutta näistä sienitäytteisistä letuista tuli huippuhyviä!


Taikina:

5 dl vichyä
2-3 kananmunaa (3 pientä tai kaksi isoa)
2 dl nokkoslettujauhoseosta (Viljatuote) tai 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 
ja 1-2 rkl kuivattua nokkosta rouheena
1 tl lipstikkasuolaa tai 1/2 tl suolaa

Öljyä/voita paistamiseen

Sekoita ainekset vispilällä ja anna turvota 20 - 30 min. Paista keskilämmöllä molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Suolaiset letut voivat olla vähän paksumpia kuin makeat jotta ne pysyvät täytettäessä kasassa. Lisäsinkin jauhoja vähän enemmän taikinaan. Myös munien kokoja kannattaa tarkkailla. Meillä oli tällä kertaa M-koon munia ja laitoin niitä kolme kun taikina ei alkuun pysynyt kunnolla kasassa.

Sienitäyte:



1 litra kantarelleja (tai muita sieniä)
4 viipaletta pekonia 
1 sipuli
1 pieni paprika
150 g tuorejuustoa/ruokakermaa
1/2 dl lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria

Voimakasta juustoa tai maun mukaan


Pilko sienet, paprika ja sipuli hakkelukseksi ja leikkaa pekoni saksilla pieniksi paloiksi. Paista ensin sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut - siirrä syrjään. Ruskista pannulla pekoni ja lisää joukkoon sienet sekä sipuli ja paprika. Kun kasvikset ovat kuullottuneet, käännä levy pienelle ja lisää joukkoon tuorejuustoa, ruokakermaa tai ranskankermaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi hakattu lehtipersilja.

Kokoa letut. Laita täytettä ja juustoraastetta jokaisen letun reunaan ja kääri rullalle. Asettele tiiviisti uunivuokaan. Ripottele vielä juustoraastetta käärittyjen lettujen päälle ja gratinoi uunissa 225 asteessa noin 10 min tai kunnes juusto on saanut väriä. Nauti!









Ei kommentteja: