Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 5. elokuuta 2016

Savustettua lohta chimichurri-kastikkeella ja Quinoa-Tabbouleh valkosipulijogurtilla

Tästä tuli varsin raikas loppukesäinen ruoka, johon tällä kertaa kaikki tuoreet raaka-aineet löytyivät pihalta. Lähiruokaa parhaimmillaan siis. Ainekset tulevat vähän eri kulttuureista, mutta mun mielestä toimivat varsin hyvin yhdessä. Lohi on rasvainen kala ja vaikka yleensä syömmekin chimichurria lihan kanssa, niin se toimi varsin hyvin myös lohen raikastajana.

Lehtipersiljasta meillä taas on ylitarjontaa ja olen pitkään muistellut ihanaa Tabbouleh-salaattia. Yhtäkkiä päätin tehdä sen quinoasta. Toimi hyvin ja oli jopa terveellisempää kuin bulgur. Suosittelen kokeilemaan - mahtavan ruokaisaa salaattia, joka riittää yksin lisukkeeksi. Paksu jogurtti maustettuna valkosipulilla, sitruunalla, mintulla, suolalla ja pippurilla on piste i:n päälle. Tosin tätä jogurttia meillä taidetaan syödä lähes joka toisella aterialla. :)



Quinoa-Tabbouleh 2:lle



1 dl quinoaa
2 dl vettä

2-3 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen lehtipersiljaa
vähän vähemmän (tai maun mukaan) minttua
1 valkosipulinkynsi
puolikas tai pieni (puna)sipuli
suolaa ja pippuria

1 avomaankurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja

Huuhtele quinoa huolellisesti ja valuta. Tämä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Itse käytän harsoa apuna, koska en ole vielä löytänyt siivilää josta quinoa ei menisi läpi. Keitä ohjeen mukaan. Mausta lämmin quinoa sitruunanmehulla ja öljyllä. Lisää persilja, minttu, raastettu valkosipulinkynsi ja ohuiksi viipaleiksi leikattu sipuli joukkoon. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja viilennä halutessasi jääkaapissa. Lisää juuri ennen tarjoilua pilkottu kurkku ja tomaatit salaattiin ja tarjoile jogurttikastikkeen kera. 



Chimichurri


Kourallinen lehtipersiljaa
Kourallinen lehtikorianteria
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili tai maun mukaan puolikas
1 dl oliiviöljyä
1/2 valko/punaviinietikkaa
suolaa

Laita kaikki ainekset (paitsi suola) teholeikkuriin ja anna pyöriä hetken. Mikäli et omista sellaista voit yrittää sauvasekoitinta tai pilkkoa ainekset käsin mahdollisimman hienoksi. Itse olen kuitenkin laiska ja heitän vain koneeseen ja avot - valmista ja hyvää!




Ei kommentteja: