Curryt ovat ihania ja helppoa arkiruokaa jos hyödyntää kaupan hyllyjen varsin monipuolista currypaste valikoimaa. Meillä on aika kaapissa mietoa currypastea, punaista, vihreää ja tandooripastea. Mieto on ehkä eniten käytössä johtuen sen monipuolisuudesta ja siitä, että sitä voi helposti jatkojalostaa. Tähän postaukseen kirjoitan kaksi meidän lempiarkicurrya, jotka ovat helppoja valmistaa ja halpoja toteuttaa. Lisukkeena tietysti mintulla ja valkosipulilla maustettu turkkilainen jogurtti.
Perunacurry
noin 600 g kiinteitä perunoita
1 iso sipuli |
1dl vihreitä tai ruskeita linssejä
(sitruunan mehua)
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
1 rkl öljyä
1 tl garam masala kuivamausteseosta
1 tl jeeraa
1-2 rkl mietoa currytahnaa
3 kaffirlimen lehteä
(kokonaisina, poistetaan valmiista currysta)
2 dl tomaattimurskaa tai
3 tuoretta tomaattia kuutioituna
1 tlk kikherneitä (esim. go green)
1/2 prk kookosmaitoa
1 limen mehu tai 2 rkl valmista mehua
soijaa
Keitä linssit melkein kypsiksi sitruunan mehulla maustetulla vedellä - älä lisää suolaa. Suola kovettaa papuja ja linssejä keitinvedessä, mutta loraus sitruunanmehua taas estää linssien vaahtoutumista ja kiehumasta yli kattilasta. Viipaloi sipuli, valkosipulin kynnet ja chili. Kuullota sipulia ja chiliä pannulla, lisää currytahna, valkosipulit ja mausteet. Jatka kuullottamista hetken verran. Lisää tomaattimurska tai tuoreet tomaattikuutiot sekä kaffirlimen lehdet. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää kookosmaito, linssit ja kikherneet - keitä kypsiksi ja mausta limen mehulla sekä soijalla. Lisukkeeksi sopii edellisen tapaan sakea jogurtti, naan-leipä ja riisi.
1/2 prk kookosmaitoa
Jogurttilisuke
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1-2 tl kuivattua minttua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa, pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Naan-leivän resepti löytää täältä.
Naan-leivän resepti löytää täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti