Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mökki-reissun tuliaisia, suklaasmoothie Puhdistamolta.

Tämän tuotteen löytyminen oli puhdasta tuuria. Ja halusin laittaa heti tämän hyvän tuurin kiertämään tänne blogiin.
 Monen sattuman kautta minun oma ruoka-kassi jäi Ouluun, joten kaikki itselleni varaamat gluteenittomat tuotteet,pähkinät, marjajauheet , vitamiinit ja omegat olivat Oulussa..
Piti tehdä kauppa reissu Vuokattiin päästyämme uudestaan, ja päädyimme käymään Kajaanissa Lidlissä. Koska näytti siltä että riisikakut näytteli pääosaa reissun menussa minun osaltani, nappasin tämän smoothie jauheen hyllystä matkaan.Paketti ainakin lupaili tiivistä sisältöä ja saisn tästä mms.: raakakaakaota (antioksidantteja,magnesiumia, sinkkiä ja kromia) luomu psyllium ( kuituja), MCT jauhe (rasvahappoja), carop-jauhe (antioksidatti, E-vitamiini), luomu.riisiproteiini ( proteiinia), piristävää Macaa (paljon vitamiineja/mineraaleja,18 aminohappoa jne.),tocoa (E-vitamiini) ja Celtic-suolaa.

Näin nopeasti katsottuna täydellinen lisä kun ruokavalio tulee olemaan puutteellinen ja tarkoitus oli kuitenkin hiihtää ja liikkua luonossa muutenkin.
Käytin tätä ihan veteen ja kauramaitoon sekoitettuna tuolla mökillä. Sauvasekoitinta tai blenderiä ei mökissä ollut. Anoppini sekoitti tätä myös tekemäänsä kinuski kuorrutukseen kakun päälle, hyvin toimi.

Nyt kotiin tultuamme päätin testata paketissa olevan ohjeen smoothien tekoon ja menetin sydämeni tälle naurettavan helpolle ja hyvälle välipalalle.Suklaista ja samettista.Ihan älyttömän hyvää!  Käy todella hyvin esim. ennen/jälkeen  treeniä.Sekä herkutteluun.
Ohjeen mukaan tulee:

 2,5dl nestettä (laitoin kookosmaitoa ja vettä)

3rkl smoothie jauhetta

1/2 banaani
( päälle kookoshiutaleita)

Kaikki blenderillä tai sauvasekoittimella sekaisin ja valmista!! Jääpaloja sekaan jos kesä kuuma tai haluat muuten viileämpää.

Olen itse nyt useampana päivänä tätä nauttinut ja vatsa oireita ei ole tullut, tässä ei makeutusaineita.
Tällä voisi maustaa varmasti myös esim. maustamatonta riisiproteiinia.
Tuosta Maca-jauheesta olen jostain lukenut että intiaanit käyttäneet piristeenä aikoinaan.. Liekkö tästä johtuen sain ylimääräistä virtaa tehdä 2h hiihtolenkin yksinään..Taukoa edelliseen 10-15v. 
 Hiukan olin suunta hukassa metsässä, mutta sain todella hyvän treenin ja olin aivan läpimärkä mökille takaisin  päästyäni (:
Pieni vinkki vielä näiden tuotteiden kokeilusta, annosta kannattaa varovasti lähteä suurentamaan. Kokeilu pienemmällä määrällä kuin paketin ohje niin vatsa kerkeää tottua...


Aurinkoista alkuviikkoa!    S

Ei kommentteja: