Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kevyempi lasagnette kesäkurpitsasta ja porkkanasta

Kävin eilen Aasialaisessa kaupassa. Kuulemma toiminut Oulussa jo kauemmin,olivat vain muuttaneet juuri ja osuin sopivasti avajaiskahville. Kakkuakin oli tarjolla sitä haluaville.
Omistaja pariskunta oli todella herttainen. Sain erinomaista palvelua ja apua gluteenittomien ja itselleni sopivien tuotteiden etsinnässä. Heillä on myös verkkokauppa, eli voit tilata tuotteita netin kautta kotiovellesi. HABIKOTO
Tämä ei ole maksettu mainos, haluan vain vinkata muillekin tästä ihanasta paikasta.
Olisin mielelläni viettänyt tuolla loppu päivän tutkien tuotteita ja miettien niiden mahdollisia käyttö kohteita. Olin kuitenkin linja-autolla liikenteessä joten oli oltava nopea ja tehokas.
Ei ollut kaukana hurraa-huudot kun löysin riisilastut.. Idea lasagnetesta syntyi siltä seisomalta.


Näistä inspiraatio ruokaan.
Valmistin tätä äsken itse ja halusin jakaa samantien ohjeen blogiin.
Minulla nyt lasagne jakso, huomenna hiukan tuhdimpaa versiota jota valmistin viikolla.
Tähän versioon tuli:

- 400g Viskaalin naudan jauhelihaa ( mikä hyvänsä käy)
- 1prk tomaattimurskaa ( käytin Pirkan yrtti versiota a 390g)
- 1 kesäkurpitsa
- 2 isoa porkkanaa
- riisilastuja
- kevät sipulia
n.4 dl lihalientä tai keitettyä vettä.

Fetaa tai muuta juustoa pinnalle.

mausteita laitoin :
- Himalajan vuorisuolaa.
- chilikastike ( ostettu Habikotosta)
- musta- ja valkopippuri
- valkosipulijauh.
- paprikajauh.
- suolatonta jauhelijamaustetta

200c n. 45min

Valmistele porkkanat ja kesäkurpitsa. Minä käytin juustohöylää lastuihin.
Ruskista jauheliha ja kevätsipuli, mausta.
Lisää tomaattimurska ja loput mausteet sekä vettä ainakin 2dl tässä vaiheessa.
Lado kerroksittain uunivuokaan, niin että jauhelihakastiketta tulee päällimäiseksi.( näin lastut eivät pala)






Lisää halutessasi juutoa pinnalle.
Tarkista nesteen määrä, tämä riippuu paljon käyttämästäsi vuuasta.Itse lisäsin viimeisenä vielä loput 2dl lihalientä, näin nestettä oli n. puoleen väliin vuokaa.
Paista ja nauti salaatinn kanssa!















1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Riisilastut rocks.. törkeän monikäyttöisiä!