Olen ravintolapuolen opiskelu aikoina tehnyt paljonkin leipää. Myimme tilaustuotteita joten myös gluteenittomia teimme. Tuon jälkeen leivän valmistus on jäänyt, kunnes nyt tämä gluteenittomuus nosti sen taas ajankohtaiseksi. Ja täytyy kyllä myöntää että yllätin itsenikin, leipä onnistui hyvin. Ehkä paras tunnustus tästä on että tämä leipä katosi yhden illan aikana, ja pääasiassa sellaisten suuhun ketkä eivät edes gluteenitonta ruokavaliota noudata. Ja heillä oli ehkä vähän varaus varsinkin gluteenitontaa leipää kohtaan, kiitos kaupan leipien...
Käytin tähän oliiviöljyä, se varmaan teki pinnasta niin rapean. Tämä tuo mieleeni maalaisleivän, sellaisen täydellisen jota pehmeän sisuksen vuoksi on leikattava sahalaitaisella puukolla.
Olen näitä Vuohelan Herkun seoksia nyt testaillut ja kaikki ovat olleet erittäin hyviä. Yhtään epäonnistunutta leipomusta ei ole tarvinnut väkisin syödä tai heittää roskiin.Gluteenitonta leivontaa aloittelevalle suosittelen lämpimästi. Myös kokeneemmalle nämä seokset tuovat välillä kaivattua helpoutta.
Ohje:
* 1 pkt Farina täysjyväleipä-jauhoseosta
* 3,5 dl vettä,maitoa tai muuta nestettä (käytin vettä)
* 1-2rkl oliiviöljyä
* 25g hiivaa (käytin kuivahiivaa)
* ( siemeniä, laitoin kurpitsansiemeniä)
Enjoy... |
Mukavaa viikonjatkoa!
S
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti