Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Täydellinen herkku-leipä

Nyt niitä luvattuja leipä ohjeita. Tämä ensimmäinen on ihan täydellinen herkuttelu leipä, pinnasta tuli todella rapea ja sisus pehmeääkin pehmeämpi. Tämä on niitä leipiä jotka menevät pelkän voin kanssa, kaikki muu on turhaa..

Olen ravintolapuolen opiskelu aikoina tehnyt paljonkin leipää. Myimme tilaustuotteita joten myös gluteenittomia teimme. Tuon jälkeen leivän valmistus on jäänyt, kunnes nyt tämä gluteenittomuus nosti sen taas ajankohtaiseksi. Ja täytyy kyllä myöntää että yllätin itsenikin, leipä onnistui hyvin. Ehkä paras tunnustus tästä on että tämä leipä katosi yhden illan aikana, ja pääasiassa sellaisten suuhun ketkä eivät edes gluteenitonta ruokavaliota noudata. Ja heillä oli ehkä vähän varaus varsinkin gluteenitontaa leipää kohtaan, kiitos kaupan leipien...







Käytin tähän oliiviöljyä, se varmaan teki pinnasta niin rapean. Tämä tuo mieleeni maalaisleivän, sellaisen täydellisen jota pehmeän sisuksen vuoksi on leikattava sahalaitaisella puukolla.






Valmiin seoksen johdosta tämä onnistuu varmasti jokaiselta.Onnistuihan se minultakin 
Olen näitä Vuohelan Herkun seoksia nyt testaillut ja kaikki ovat olleet erittäin hyviä. Yhtään epäonnistunutta leipomusta ei ole tarvinnut väkisin syödä tai heittää roskiin.Gluteenitonta leivontaa aloittelevalle suosittelen lämpimästi. Myös kokeneemmalle nämä seokset tuovat välillä kaivattua helpoutta.

Ohje:

* 1 pkt Farina täysjyväleipä-jauhoseosta

* 3,5 dl vettä,maitoa tai muuta nestettä (käytin vettä)

* 1-2rkl oliiviöljyä

* 25g hiivaa (käytin kuivahiivaa)

* ( siemeniä, laitoin kurpitsansiemeniä)




Hiiva luotetaan lämpöiseen veteen. Lisätään jauhoseos ja sekoitetaan tasaiseksi. Annetaan turvota 10min minkä jälkeen sekoitetaan öljy sekaan voimakkaasti vatkaten n.2-3min. Taikina saa jäädä puuromaiseksi. Kaadetaan voideltuun 1-1,5 l vuokaan. Peitetään ja annetaan nousta vuoan reinojen tasalle. Paistetaan 200c n.40min.




Enjoy...


Mukavaa viikonjatkoa!    


                    S




Ei kommentteja: