Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Nokkos-ruohonjuuriletut



Kamalan pitkä aika olla pois blogista, mutta nyt oli välttämätön lepohetki sekä teknisistä- että henkilökohtaisista syistä. Sain kokeiluun Viljatuotteen nokkoslettujauhoja ja muitakin tuotteita. Olen ylistänyt heidän jauhojaan taivaisiin, enkä peru puheita. Tämäkin seos oli sekä pihan lasten mieliin mansikkahillon kanssa, että nyt toteutettuna ruohosipuliversiona savukalan ja valkosipulijogurtin kanssa. Nokkosista tullen höpöttämään koko kesän. Itse keräämme niitä, kuivatamme ja ryöppäämme. Yleensä siis teen taikinan itse, mutta jos et jaksa vaivaa nähdä, niin tässä on hyvä jauhoseos. Pelkkänä itsenään toimii hyvin myös makean kera. Nokkosen maku oli minusta mieto. Naapurin hoitolapset olivat testiryhmänä (syöjiä oli siis kohta 2v, kohta 3v, 5v ja pari aikuista). Tuntuivat tykkäävän ja noita pikkulettuja söivät paljon.

Jauhoseoksesta kehun sitä, että oli taas helppo käyttää. Yleensä vatkaan yleiskoneella koska gluteenittomat jauhot eivät sekoitu mielestäni helposti - nyt meni vispilällä. Meillä syödään lettuja ja nokkosta niin usein, etten välttämättä päädy kestotilaajaksi - saman firman muista jauhoista varmaan tulen viikottaiset lettuni paistamaan, mutta nyt jaan maidottomat ja gluteenittomat lettukokeiluni.

Tavisletut Nokkoslettuseoksesta


2 pientä munaa
5 dl Oatlyn kauramaitoa
1 tl lipstikkasuolaa

Tämä on siis purkissa oleva resepti, jota testasin itse alkuun. Pieniin lettuihin jauhomäärä oli varsin sopiva. Silloin 500 g purkista saa kolme annosta. Munien määrässä ehkä kiinnittäisin huomiota kokoon. Kaksi pientä munaa oli minusta hyvä määrä.

Ja sitten ne kokeilut..



Eli lisäsin yhteen taikinaan 1/2 dl ruohosipulia ja toiseen samanverran kesäkurpitsaraastetta. Aivan mahtava lounas/suolapala. Tarjolla oli myös savukalaa sekä pitkään mainostamaani turkkilaista jogurttia valkosipulilla ja sitruunalla. Varsinaisia reseptejä näihin tullee toivottavasti tällä viikolla. Olemme kehittäneet lähes täydellisen varman reseptin lohen savustamiseen. :)


Ei kommentteja: