Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mustikkajäädyke

Kesäloman alkaminen oli mainio syy herkuttelulle..
alkuperäinen ohje: Ohje täältä
Kesällä muutenkin on hieman rennompi ote kaikkeen, myös ruokailuihin. Jos säät sallivat grillaamme paljon. Myös ilmat vaikuttavat syömisiin, lämpöisinä päivinä ei höyryävä ruoka houkuttele kuten talvella. Myös ruokailu rytmi muuttuu, syömiset venähtää vähän myöhempään kun aamulla noustaankin myöhempään.
Ja tämä on mielestäni ihan fine, rakastan rutiineja mutta tuskin tekisin näin jos välillä ei toimisi toisin.
Sitten tähän ruutininrikkoja herkkuun Söimme tätä ekana lomapäivänä aamupalaksi (:
Ohje on yhdestä lempiblogistani, eli FODMAP-keittiöni blogista. Blogi on täynnä ihania ohjeita, ja mikä parasta kaikki on herkälle vatsalle sopivia, mausta tinkimättä.
Tämä mustikkajäädyke katosi äkkiä parempiin suihin, kaneli ja kardemumma tekivät tästä taivaallista..
Tein vain itse virheen kun käytin lasista vuokaa,kokonaisena en saanut jäädykettä kumottua. Silikoni vuoka menee hankinta listalle,kelpaisi makunsa puolesta tarjottavaksi mihin tilaisuuteen hyvänsä.
Tämä minun kuvani ei tee oikeutta jäädykkeelle, käykää kurkkaamassa alkuperäiset kuvat blogista.





Mustikkajäädyke:

* 2 banaania
*400ml täysrasvaista kookosmaitoa
* 5dl jäisiä mustikoita
*3rkl raakaruokosokeria
* 2rkl sitruunamehua
* 2tl vanilja sokeria
* 1tl jauhettua kanelia
* 1tl vihreää kardemummaa

hyvälaatuista suolaa veitsenkärjellinen

kourallinen tuoretta minttua

4 rkl karkeaa psylliumkuorijauhetta

Laitoin itse myös 2rkl mustikkaista pellavarouhetta* (Valo24h )

Jäädykevuoan voiteluun: öljyä
Koristeluun mustikoita tai muita tuoreita marjoja

Kaikki aineet (paitsi psyllium) tehosekoittimessa tasaiseksi. Anna tehosekoittimen käydä ja lisää psyllium yksi lusikallinen kerrallaan joukkoon. Kumoa massa voideltuun vuokaan, pakasta 3-4h tai yön yli. Ota sulamaan huoneenlämpöön ajoissa jos olet pakastanut yön yli. Kastaminen kuumaan veteen irrottaa lyhyemmän ajan pakkasessa olleen jäädykkeen. Koristele. Nauti.

Nyt ilmojen kylmettyä on pieni leipuri minussa herännyt taas, leipä ohjeita tulossa siis seuraavaksi, tosin kun näin menen lupaamaan on seuraava postaus varmasti jotain ihan muuta :D
Jossain vaiheessa siis leipä ohjeita luvassa..

Kesäistä alkavaa viikkoa!

                                                                        S


* Pellavarouhe saatu blogiyhteistyön kautta testattavaksi Linseed oy


Ei kommentteja: