Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 31. toukokuuta 2016

Hellepäivän tonnikalasalaatti

Vihdoin on lämmintä, kesä!
Blogi on viettänyt suunnittelematonta hiljaiseloa, mutta nyt palaillaan taas sorvin ääreen. Elämä ei aina ota huomioon että haluaisin keritä/jaksaa/ pystyä päivittämään blogia  ; )
Lämpöiset ilmat on houkutelleet liikkumaan ja touhuamaan ulkona. Kesäisin tulee syötyä paljon salaatteja, lämpöisellä ei lämmin ruoka houkuttele.
Tämä yksinkertainen ohje on kuumien päivien varalle, kun lounas aikaan on jo niin lämmintä ettei lämmin ruoka houkuttele, tai ilta jatkuu kuumana pitkälle yöhön asti. Toivottavasti näitä päiviä tulee paljon.
Kovin tarkkoja mittoja ei ole, valmistin uuniriisiä maissin kera hiukan enemmän kuin tarvitsin. Salaattiakkin on yleensä kaapissa valmiina, joten pystyin vain kokoamaan salaatin kuppeihin.
Riisiä, tonnikalaa ja raejuustoa oli suurinpiirtein yhtä paljon,








Tonnikalasalaatti

* n.1 annos riisiä + pakaste maissia ( valmistin uunissa, maustoin suola,kurkuma,curry ja pippuri)
*  n.1dl tonnikalaa
* n. 1dl raejuustoa ( jos maitotuotteet ei käy voi jättää pois)
* salaattia
* kurkkua
* tomaattia
* oliiviöljyä kastikkeeksi ( käytin oreganolla maustettua)

Keitä riisi+ maissi. Mausta. Pilko salaatti ainekset. Kokoa salaatti. Nauti.

Lidlissä on ollut myynnissä nyt noita maustettuja oliiviöljyjä, ainakin oregano ja appelsiini. Kiva lisä salaatteihin.

Aurinkoista loppu viikkoa !
                 
                                                                           S



Ei kommentteja: