Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Yhden astian pata - tällä kertaa kanankoipia ja chorizoa

Tämän reseptin idea on napattu Glorian ruoka & viini lehdestä. Mutta yllättäen tuunattu enemmän meidän näkoiseksi ja kasvispainotteisemmaksi. Olin yllättynyt kuitenkin siitä, miten rasvainen ruuasta tuli ja keitettiinkin riisiä sekaan. Mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen minusta omalla versionallani.


3-4 broilerin koipi-reisiä
1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Viljatuotteen vaaleaa)
1 tl lipstikkasuolaa
öljyä paistamiseen
2 aitoa chorizo-tuoremakkaraa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
n. puolikas juuriselleriä
2 perunaa
1 rkl tomaattipyrettä
3 dl kanalientä
400 g tölkki kuorittuja tomaatteja
2 dl kalamata-oliiveja
2 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua timjamia
2 prk (800 g) voipapuja tai isoja valkoisia papuja keitettynä
suolaa, pippuria

Sekoita gluteenittomat jauhot ja suola sekä pyörittele kanat niissä. Pilko ja paloittele makkara, sipulit ja juurekset. Kuumenna valurautapata ja ruskista kanat - siirrä syrjään. Paista chorizot ja sen jälkeen kuullota pilkotut sipulit sekä juuriselleri ja peruna. Lisää tomaattipyre ja keitä minuutin verran. Laita koipireidet takaisin pataan ja lisää kanaliemi, tomaatit, oliivit, laakerinlehdet ja timjamit pataan. Anna kiehahtaa ja laske lämpö miedolle.  Anna kypsyä n. 40 minuuttia. Lisää pavut ja mausta. Anna kypsyä vielä vartin verran ilman kantta. Tarkoile sellaisenaan tai riisin, salaatin tai leivän kera.

Ei kommentteja: