Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Rouheisia sämpylöitä - testissä Viljatuotteen rouheinen jauhoseos




Tällä kertaa testiin päätyi Viljatuotteen rouheinen jauhoseos. Meille tuote on fantastinen, koska se ei sisällä perunaa ja sopii siten pienimmällekin. Meillä jostain syystä gluteenittomat leivät maistuvat minille parhaiten. Varsinkin tattarileivät ja erilaiset sämpylät. Tässä reseptissä ei sinänsä ole mitään kovin ihmeellistä, mutta tuote oli minulle uusi ja halusin testata sitä ensin suht tavallisissa sämpylöissä. Maustoin toki tällä kertaa kesäkurpitsalla, lipstikalla ja valkosipulilla. Oikein kesäinen ja raikas maku. Sen verran hyviä olivat, että söin kaksi sämpylää suoraan pelliltä. Sämpylöistä tuli maukkaita, ilmavia ja rapeita. Seuraavaksi jauhosekoitus saa kaverikseen durrajauhoja ja pääsee patonkitestaukseen. 

1/2 pss kuivahiivaa
1 rkl chian siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 dl (puhdas)kaurahiutaleita
2 dl Viljatuotteen rouheista jauhoseosta
1 dl kesäkurpitsaa raasteena
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 tl lipstikkasuolaa/1tl suolaa
n. rkl siirappia
4 dl vettä (42 asteista)

Sekoita kuivat aineet ja kasvikset, lisää siirappi ja vesi. Sekoita ja jätä kehittymään vartiksi.

2 dl Viljatuotteen rouheista jauhosekoitusta
2 dl Viljatuotteen kaurajauhoja
n. rkl oliiviöljyä

Alusta taikinaan loput jauhot. Kaurajauhojen ja hiutaleiden sijaan voi käyttää pelkkää rouheista sekoitusta tai muita gluteenittomia jauhoja. Itse vain pidän kaurasta ja sen ravintoarvoista. Lisää jauhoja kunnes taikina on riittävän kiinteää, mutta vielä sormiin tarttuvaa. Omista sämpylöistäni ei tällä kertaa tullut kovin kauniita, koska taikinani jäi turhankin löysäksi. Päädyin vain tyynesti nostelemaan lusikalla 'kökköjä' pellille. Eli leivo taikina sämpylöiksi suoraan vaivaamisen jälkeen ja kohota niitä leivinliinan alla 20 - 30 minuuttia. Voitele kasvismaidolla tai siirappi-vesiseoksella ja ripottele päälle siemeniä. Tällä kertaa  käytin unikonsiemeniä. Paista 250 asteessa noin vartin verran. 


Ei kommentteja: