Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Banaani-vadelmamuffinssit

Mitä teet kun anoppi pakkaa vadelmia lapsen mukaan hoitopäivän jälkeen ja kauppakassista löytyy pari mustunutta banaania? Muffinsseja tietty. Tämä oli pikaversio muffareista, vähän katselin eri reseptejä ja sitten vain vaihdoin gluteenittomat jauhot ja vähensin sokeria. Vaikka vähensin sitä kolmasosan, niin nämä olivat omaan makuun kyllä todella makeita. Jauhoina käytin Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta. Näihin voisi sopia mustikat myös? Ihan ok lopputulos kuitenkin.. mini tykkäsi ja naapurin lapset. Itse ehkä voisin tykätä näistä jäätelön kanssa tms. mutta tosi helppoja ja hyvin tuli käytettyä mustuneet banaanit! Ei hullumpaa siis.



100 g margariinia (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa 
 1 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoa (minulla Viljatuotteen vaaleaseos)
1 rkl sokerijuurikaskuitua
2 tl leivinjauhetta
2 banaania
1 1/2 dl vadelmia tai mustikoita

Vatkaa yleiskoneessa tai sähkösekoittimella margariini, sokerit ja munat vaahdoksi. Lisää sokerijuurikaskuitu, 1 dl jauhoja ja leivinjauhe sekoitettuna vaahtoon, mutta älä enää vatkaa - ainoastaan sekoita. Murskaa banaanit esim. haarukalla ja nostele kevyesti vadelmien kanssa taikinaan. Mikäli käytät pakastettuja vadelmia, ne kannattaa lisätä taikinaan jäisinä. Nostele muffinssivuokaan paperisten  muffinssivuokien päälle lusikalla. Oma 12 paikkainen vuokani oli vähän liian pieni ja taikinasta olisi tullut varmaan n. 15 muffinssia. Lopputulos ei tällä(kään) kertaa ollut järisyttävän kaunis.. mutta ihan hyvän makuinen ja suht terveellinen. Paista noin 175 asteessa 25 minuuttia. 

Ei kommentteja: