Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Perjantain pikainen: bataatti-ranskikset ja jauhelihapihvit.

Yhteistyössä Luminan kanssa. 


Tällainen pikainen ohje, minun kokeiluni pellavan kanssa siis jatkuu. Edelleen työstän parasta tapaa tehdä jauhelihapihvejä, tässä yksi. (Aiemmin olen käyttänyt sipulikeittoa)
Minulla jäi sämpyläkakusta tuota seosta hiukan, joten koitin miten toimisi jauhelihapihveissä. Ja toimihan se.
Bataatti ranskalaiset ovat herkkuani. Hiukan rajoitan bataatin syöntiä, mutta vatsani kestää sitä ihan hyvin kunhan en liikaa innostu syömään ..
Vieläkään en ole kaikkien aiempien lemppari-ohjeiden tilalle löytänyt korvaavaa, sellaisia mitkä koko perheen suosikkeja, niitä varmoja valintoja kun huono/kiireinen päivä ja tarvitsee saadaa hyvää ruokaa. Niitä mitkä toimivat kerta toisensa jälkeen.
Lahjomaton raatini oli sitä mieltä että nyt osuttiin oikeaan, pihvit saivat kovasti kehuja. Poikani on aika kriittinen näissä asioissa, on varmaan niin paljon joutunut maistelemaan viime aikoina. 
Ihan helpolla ei vaikutusta häneen tehdä.
Jos mureke taikinaa haluaa, kannattaa tuota pellavaseosta olla hiukan enemmän.Muu perhe söi nämä sämpylöiden välissä, hampurilaisina, ja pysyivät siinä hyvin koossa.



Jauhelihapihvit:

*400g hyvää naudan jauhelihaa
* 1 muna
*1dl kauramaitoa
*vajaa 1dl yrttisämpylä seosta (Lumina: yrttisämpylä seos)
* 2tl perunajauhoa
*kevätsipuli silppua
*suolaa
* pippuria

Turvota pellavaseosta nesteessä. Lisää kananmuna, jauheliha, kevätsipuli ja mausteet. Muotoile pihveiksi. Paista pannulla.


Bataatti ranskalaiset:

* 1 bataatti
*oliiviöljyä (käytin Lidlin Oregano maustettua öljyä)
*suolaa
* pippuria tai grillimaustetta tai mausteita maun mukaan.

Kuori ja pilko bataatti. Nosta suikaleet muovikulhoon. Kaada öljy ja mausteet suikaleiden pääle, pyörittele jotta leviävät tasaisesti. Paista 225c n.30-40min tai kunnes sopivan kypsiä. Tämä maku asia tykkääkö rapeammista vai pehmeämmistä ranskalaisista.


Pihvin voi halutessaan heittää sämpylän väliin jolloin hampurilaisateria on valmis..

Maukasta viikonloppua!

                  S


Ei kommentteja: