Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 15. huhtikuuta 2016

kookosmannapuuro riisijauhoista ja mannafrutti

Välillä näköjään venyy kirjoitus väli kun aikaa kuluu keittiössä. Itse kirjoittamiseen ei kauan mene.mutta ennen kuin on mitään juttua olemassa, on oltava idea.Sekä ruoka. Sekä kirjoitettu ohje. Sekä testattu ohje. Tämän lisäksi on oltava kuvia, jotka siirettävä koneelle,jotka  muokattava sopiviksi, joskus  vielä otettava uusiksi. Ja taas muokattava..

Kaikkeen ei onneksi tarvitse paljon aikaa.Nämä ohjeet ovat juuri sellaiset, itseasiassa saat samalla ohjeella kahta herkkua, Täydellistä!
 Iltapala ja herkku aamiainen, tai toisinpäin?
Tämä ohje löytyy jo varmasti monesta blogista, mutta itse kokeilin riisijauhoja ensimmäistää kertaa mannapuuron tekoon, ja tietenkin haluan toimivan jutun jakaa tänne.
Tätä ohjetta tullaan varmasti käyttämään kovasti koska ihastuimme Minin kanssa molemmat. Mini söi puurona kaksi lautasellista, ja minä toisen annokseni kylmänä versiona. Jos olisi ollut enemmän olisin varmasti syönyt nekin ...
Käytin puuron valmistukseen 100% kookosmaitoa jonka ostin tuolta Habikoto kaupasta. Maku oli uskomattoman hyvä. Täytyy ilmeisesti alkaa hamstrata näitä kookosmaitoja kotiin aina tuollapäin liikkuessa.
Koska tein alunperin puuroa kahdelle, on ohje mitoitettu sen mukaan. Jos haluat isomman annoksen, valmista tuplana
Tulen muokkaamaan juttua vielä suklaa-mannan osalta kunhan täydennän kookosmaito varastot. Raakakaakao ja kaakaonibsit tekevät varmasti täydellisen suklaa-puuron <3

Melkein unohtui kuvan otto.
.
Mannapuuroon tuli:

* 3dl kookosmaitoa
* 2 dl vettä
* vajaa 1 dl karkeita riisijauhoja (käytin Farinan)
* ripaus suolaa

Kuumenna neste kiehuvaksi. Sekoita riisijauho joukkoon. Keitä välillä sekoittaen n.10min.
Nautitaan kanelin ja voisilmän kanssa.

Ja mannafrutti (jääkaappi) kylmästä puurosta sekä hillosta/marjoista.







Aitoon ja oikeaan mannafruttiin kuuluu hillo. Jos pakastimessa vielä marjoja niin tämä erittäin nopea hillo tulee vielä puuroakin vikkelämpään.

Vadelma-chiahillo:

* 1 pussi pakastevadelmia ( minulla oli kaupan ulkomaisia)
* n.1rkl chia-siemeniä
* (halutessa makeutusta esim. hunaja tai kookossokeri.)
Keitä marjoja reilu 2 min jos eivät kotimaisia marjoja. Lisää chian siemenet.
Tekeytyy hilloksi hetkessä. Purkita.





S

Nälkä kasvaa syödessä, ja niin myös kävi leipä kokeiluiden osalta. Viikonlopun haasteena valmistaa saaristolaisleipä tyyppinen versio tummasta pellava-leipäseoksesta. Myös munkkien paisto kuului suunnitelmiin, miten kävi?

Ei kommentteja: