Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 21. huhtikuuta 2016

Kanaa punaisessa curry-kastikkeessa


Vaihteeksi currya  meidän perheessä. Käynti etnisissä kaupoissa toi meille nipun korianteria, paksoita ja erilaisia currypasteja. Laiskana ruokapäivänä jääkaapissa nököttövät kasvikset, inkivääri ja kanapaketti saivat sitten kehittyä curryksi. Oikein mahtavaa arkiruokaa - tulee vauhdilla ilman suurempia töitä. Tämän voi tehdä niistä kasviksista, joita sattuu kaapista löytymään tai vaihtaa kanan tofuun. 



400 g broileria paloina
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl kalakastiketta (tai soijaa)
3 rkl (tai vähemmän) punaista currytahnaa
2 pientä paksoita
kaksi kourallista parsakaalin nuppuja
1 grillattu paprika (tai tavallinen)
1 prk kookosmaitoa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl ruokokidesokeria

Päälle runsaasti korianteria

Pilko sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota pannulla valkosipulisilppu ja raastettu inkivääri. Lisää pannulle currytahna ja kanan palat. Lisää sipuli, kalakastike, kookosmaito ja anna kypsyä hetki. Lisää loput kasvikset ja mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Maista suola ja makeus - lisää tarvittaessa.   Leikkaa päälle runsaasti korianteria. Tarjoile riisin kanssa.




Ei kommentteja: