Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 21. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat oliivipatongit



Resepti on mukailtu aikoinaan Glorian ruoka&viini - lehdestä löytämästäni reseptistä. Nämä ovat olleet pitkään tekeillä, mutta durrajauhojen metsästys otti aikansa. Loppujen lopuksi Punnitse & Säästä- liike pelasti minut. Hinta on kyllä sen verran suolainen, ettei niissä nyt varsinaisesti säästetty. 

Ohje on muokkaantunut käsittelyssä jonkin verran. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Muokatusta on jätetty muutama raaka-aine pois (maissijauho ja perunakuitu), koska käyttämäni Viljatuotteen jauhoseos sisältää niitä jo. Nyt lisäsin taikinaan vain oliiveja, mutta yrtit, aurinkokuivatut tomaatit, siemenet, juusto yms. sopisi näihin mainiosti. Jostain syystä oliivileipä on pitkään himottanut minua.

Oliivipatongit


1 kourallinen vihreitä oliiveja
4 dl vettä
1 kananmunanvalkuainen
loraus rypsiöljyä
vajaa 1/2 dl siirappia
3 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 dl durrajauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
2 rkl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)

1. Leikkaa oliivit kolmeen osaan viipaleiksi.

2. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen öljy, valkuainen ja siirappi keskenään.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää oliivit ja vesi seos. Vaivaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia. 

4. Kohota 30 min (jauhot ja kuidut imevät nesteitä vielä) ja leivo kahdeksi patongiksi. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja anna patonkien kohota liinan alla vielä sen aikaa. Paista 20 - 30 minuuttia. Uuniin voi halutessaan heittää pohjalle vähän vettä.

Tarjoile herkkujen kera - itse valitsin brien, rucolan ja balsamicosiirapin. Resepti siihen löytyy blogista.


Ei kommentteja: