Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Vindaloo curry ja jogurttikastike

Pitkästä aikaa currya alusta asti itse tehtynä - ei siis tahnoja tällä kertaa. Tästä tuli kyllä vaivan arvoista ja kivaa vaihtelua meidän normi curryille. Eikä tämä loppujen lopuksi ollut kovinkaan työläs - tiskiä vähän enemmän, mutta onnea on astianpesukone.

Tällä kertaa curryn pääaineksina oli broileri ja peruna. Perunan tilalle voisi vaihtaa kukkakaaliakin tai tehdä kokonaan kasvisversion vaikka tofusta. Lisukkeena riisi, jogurtti ja naan-leipä toimivat hyvin. Itse tehtynä myös tulisuutta voi säädellä.

Tämän kertainen resepti on muokattu Etiketti-lehdestä, lisäten vähän mausteita.


400g broilerin rintafileitä tai reisipaloja
800g kiinteitä perunoita
öljyä paistamiseen
n. 4 dl kanalientä
suolaa, mustapippuria
kourallinen tuoretta korianteria

Maustetahna:
4 salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
4 tomaattia siemenet poistettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
maun mukaan maustemitta - 1 tl cayennepippuria

Tee ensin maustetahna. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Halkaise tomaatit ja kaavi lusikalla enimmät siemenet pois. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen, blenderiin tai soseuta soseeksi sauvasekoittimella tahnaksi.

Viipaloi broilerin lihat paloiksi (jätä suht isoiksi) ja kuori ja pilko perunat. Kuullota maustetahnaa viitisen minuuttia pannulla sekoitellen. Lisää broilerit ja perunat, jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kanaliemi, kiehauta ja vähennä keskilämmölle. Kypsennä kannen alla 15 minuuttia, poista kansi ja anna porista noin 30 minuuttia kunnes kastike sakenee. Sekoittele currya kypsennyksen aikana. Mausta lopuksi suolalla (soijalla) ja pippurilla. Ripottele valmiin curryn päälle tuoretta hienonnettua korianteria. Tarjoile riisin, jogurtin ja naan-leivän kera.

Jogurttikastike:

2 dl paksua jogurttia
2 tl sitruunan mehua
1 tl kuivattua minttua
suolaa, pippuria

Sekoita ainekset sekaisin, maista ja mausta makusi mukaan.

Ei kommentteja: