Alkuperäinen ohje videoineen täällä: http://www.newsner.com/fi/2016/03/taemae-japanilainen-kolmen-aineksen-juustokakku-saa-veden-kielelle/
Tämän ohjeen kanssa kävi niin, että se suorastaan "vainosi" minua koko pääsiäisviikon. Joka käänteessä törmäsin tähän, ja tähän liittyviin kommentteihin.
Lopulta oli kokeiltava ohjetta itse jotta saisin mielenrauhan (:
Minua ohje kiinnosti koska se oli niin yksinkertainen, eikä siinä ei ollut jauhoja lainkaan.
Ehkä osansa asiassa oli kommenteilla jotka jakautuivat aika lailla kahtia, myös onnistumisprosentti kokeilijoilla jakautui aika 50-50. Joten oli pakko kokeilla: a) toimiiko ohje, b) voiko 3 ainesosalla saada maistuvan kakun?
Ihan fodmap-free tämä ei ole. Jos löydät laktoositonta valkosuklaata niin pitäisi sopia myös herkkemmille vatsoille.
Ihan fodmap-free tämä ei ole. Jos löydät laktoositonta valkosuklaata niin pitäisi sopia myös herkkemmille vatsoille.
Ohje:
* 120g tuorejuustoa (käytin laktoositonta Philadelphiaa)
* 120g valkoista suklaata
* 3 munaa
- Uuni 170c
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Sulata suklaa
- Yhdistä sula suklaa ja tuorejuusto, sekä keltuaiset.
-Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä muihin aineksiin varovasti käännellen, kahdessa osassa.
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.Voitele voilla tai öljyllä.
- Kaada seos vuokaan, kopauta pöydän reunaan jotta ilmakuplat poistuvat ( katso video alk.per. ohjeesta)
- Paista ensin 170c 15min. Tiputa lämpötila 160C ja paista 15min.Sammuta uuni ja anna olla uunissa vielä 15min.
-Jos pinta meinaa tummua liikaa, aseta leivinpaperia loppuajaksi suojamaan tummumiselta.
Meillä kakusta tykättiin, päälle tuli kaakaojauhetta ja pieniä suklaa munia. Näin pääsiäisen kunniaksi.
Kannattaa testata myös erillaisilla maustetuilla tuorejuustoilla, sitruuna tai appelsiini voisi toimia hyvin. Itse kakussa aika mieto maku joten helppo muunneltava.
Käytin pientä irtopohjavuokaa. Voit myös tuplata annoksen ja tehdä isompaan vuokaan.
S
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti