Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 24. maaliskuuta 2016

Juustosarvet

 Juustosarvet ovat minulle lapsuuden herkkuja. En ole koskaan välittänyt varsinaisesti niistä kovin lehtevistä croissanteista - ne tuppaavat olemaan mielestäni mauttomia ja rasvaisia. Mutta tämän tyyppisiä leivoimme kotona usein. Keräsin taas eilisistä piirakoista innostuneena rohkeutta ja ryhdyin hommiin. Oli kyllä ihana saada sairastelun jälkeen itse leivottua hyvää leipää.

Täytyy kyllä nyt kehua Viljatuotteen jauhoja. Eniten olen nyt kokeillut tuota vaaleaa jauhoseosta ja se on kyllä leivottavuudeltaan aivan ensiluokkaista. Tämäkin taikina oli helppo kaulita ohueksi leivinpaperin päälle ja vain kieriä rullalle. So simple..

Juustosarvet

2 dl piimää
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1-2 puristettua valkosipulinkynttä
1 dl juustoraastetta
n. 0,5 dl juoksevaa/sulatettua voita
1/2 pss kuivahiivaa
3,5 - 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuotteen vaalea)

kananmuna voiteluun

Liuota sokeri, suola ja mausteet lämmitettyyn piimään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta niistä puolet nesteiden joukkoon. Lisää rasva ja juustoraaste sekä loput jauhoista vähitellen. Kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.

Jaa taikina puoliksi ja kauli molemmista halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen ympyrä. Leikkaa ympyrä veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan osaan. 




Tässä vaiheessa voit kätkeä sarvien sisään haluamiasi lisukkeita. Mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa itselleni laitoin juuston loput ja miehille taas meetwurstia. 


Aloita rullaaminen leveästä päästä ja kääri sarvet napakasti, mutta älä 'venytä' taikinaa. Asettele pellille, voitele kananmunalla ja ripottele päälle vaikka unikon- tai seesaminsiemeniä makusi mukaan. Juustosarvista tulee suht pieniä, mutta usein ne siten pysyvät paremmin kasasssa. 

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Sarvet ovat parhaita uunista tulleina. Itse raakapakastin puolet - tosin ilman täytteitä. Hyvä vinkki moneen gluteenittomaan leivontaan.
Ja nauti!



Ei kommentteja: