Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 24. maaliskuuta 2016

Koneen kätköistä kinkku-juustopiirakka (gluteeniton)

Tämä piirakka on syntynyt alkuvuodesta, kun jääkaapista piti tuhota joulun jäljiltä juustoja, kinkkua jne. Tästä syystä piirakkaan on käytetty useampaa juustoa, onnistuu varmasti vähemmälläkin.
Myöskin pohjassa on hiukan soijajogurttia. Tämä oli viimeinen kokeilu soija-tuotteiden osalta, ja ne saivat jäädä.. Muistaakseni tämä piirakka ei kuitenkaan vatsaa saanut hermostumaan, vaikka soijajogurtin syönti sellaisenaan muutti minut kaksinkerroin valittavaksi muumi-mammaksi.. Ehkä joku siellä saa fiiliksestä kiinni...
Pohja oli yksi parhaista suolaisista mitä olen tehnyt, ja nyt olenkin miettinyt millä lähtisin tuon soijajogurtin korvaamaan, kaura versiolla?
Tämän piirakan muistan myös siitä, että valmistin juuri kyseistä piirakkaa kun tämä blogi sai virallisesti alkunsa. Tämän ollessa uunissa löimme Tiinan kanssa suunnitelmat lukkoon ja päätimme pistää toimeksi. .  Terveisiä vain blogi-sisko, iso sydän hymiö tähän!
Tunnearvoa minulle tällä ohjeella (;

Ohje meni näin:

* 100g voita/margariinia (laktoositon)
* n.2dl soijajogurttia
* 1dl juusto raastetta (emmental)
* 3dl gluteenitonta jauhoa 
* 1tl leivinjauhetta

Laitoin karusti vain kaikki sekaisin, voi pehmeänä.Painellaan voideltuun piirakkavuokaan. Jos taikina hankala käsitellä, siirrä hetkeksi jääkaappiin.









Täyte:

* n.120g kinkkua ( käytin joulukinkun jämiä joten ei ihan tarkka määrä)
* n.1,5dl soijajogurttia
* 1 muna
* 2 rkl tomaattipyre
* juustoa maun/ omantunnon mukaan ( käytin reilusti 3 eri juustoa.)
* kirsikkatomaatteja ( parsaa keitettynä tai pakasteesta mikron kautta )
* mausteita: pippuria, basilikaa ja ripaus suolaa

Käytin kinkun ja tomaattipyreen paistinpannun kautta, maustoin. Kaikki muut aineet sekaisin. Tomaatit puolitettuina, juuston ja  parsan lisäsin täytteen päälle viimeisenä.

(Tässäkin ohjeessa on parsaa, jos vatsasi ei sitä kestä, jätä pois.Meillä pikku-mies rakastaa sitä joten laitan sen ruokiin isompina paloina, jolloin minun on helppo jättää ne syömättä)

Paista 200C n.1/2h tai kunnes piirakka on kypsä. 



Nauti piirakka vaikka rucolan kera. 





                     


                                                                               S



Ei kommentteja: