Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskattaus - pääosassa Kazakstanilainen lammaspata



 Tänä vuonna pääsiäinen vietettiin äidin luona. Koko suku koolla ja kaikkien herkkuruuat tarjolla. Graavilohta, fetasalaattia, saaristolaisleipää, karitsapullia ja lammaspataa riisin kera. Kaiken kruunasi juustokakku. Mahtavaa päästä itse valmiiseen pöytään ja vain nauttia ruuasta. Ruuat ovat sellaisia joita meillä kotonakin tehdään usein. On ilo huomata, että meidän minikin pitää graavilohesta ja lautanen tyhjeni vauhdilla kaikesta.

Kattauksen ehdoton suosikki onkin kala, joka on itse graavattu ja jo perheen perinneruuaksi muodostunut Kazakstanilainen lammaspata. Resepti on alun perin otettu  Reinin Lihan nettisivuilta. Resepti on todella simppeli ja täydellinen vierasruoka. Alun valmistelun jälkeen pata kypsyy itsestään uunissa ja vain paranee lämmitettäessä. Lisukkeeksi riittää riisi ja salaatti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Luullinen liha antaa enemmän makua pataan, mutta itse teemme sen usein myös ihan karitsan paistista.

Kazakstanilainen lammaspata

1 kg karitsan lapaa tai niskaa paloina
3 sipulia
2 punaista paprikaa

Kastike:
3 tl kardemummaa
3 tl currya
2 tl paprikaa
2 prk smetanaa
suolaa

Leikkaa sipulit lohkoiksi ja pilko paprikat pieniksi. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin. Ruskista lihapalat padassa pienissä erissä. Laita pataan ruskistetut lihat, kastikeaineet ja vihannekset. Anna kastikkeen kiehahtaa ja kypsennä pata 180 asteessa kahden tunnin ajan. Tarjoile riisin kera.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.