Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Bataatti rieskat ( viljaton, maidoton)

Liekkö johtuu suurtalous koulutuksesta, mutta harvemmin jää perunaa tai muussia ylitse, että voisi rieskoiksi asti jalostaa.. Bataattia sen sijaan tulee keitettyä se kokonainen kerralla, eli aina hiukan liikaa yhdelle kerralle. Joten ylijäämä hyötykäyttöön, toimii luultavasti perunalla myös.
Ainut vika ohjeessa oli että näitä pitäisi tehdä kerralla enemmän, enää yksi rieska jäljellä, eikä Mini edes ole kotiutunut vielä pääsiäisen vietosta. .
Todella nopeat tehdä jos bataattia valmiiksi keitettynä. Eikä se keittäminenkään kauan vie.
Tällä kertaa tällainen pikainen eli ohjeeseen:

Bataatti rieska:

* 4dl keitettyä bataattia
* 1dl mantelimaitoa
* 1,2 dl mantelijauhoa
* 2 tl psyllium
* 1 iso tai 2 pientä munaa
* loraus oliiviöljyä ( n.1rkl)
* suolaa, rosmariinia

Pälle siemeniä esim. kurpitsansiemenet, siemensekoitus.


Kummempia kuvia en kerennyt ottamaan, rieskat katosi parempiin suihin ..
Keitä bataatit. Muussaa soseeksi. Yhdistä ensin kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten muiden kanssa.  Voitele öljyllä kevyesti leivinpaperi. Nostele taikina pellille, levitä varovasti lusikalla. ( Itse tein 4 rieskaa tästä määrästä)

200C n.25min

Pääsiäinen on hemmotellut lämpenevillä ilmoilla, aivan ihanaa. Itse herään henkiin aina näin keväisin, kuin talviunilta konsanaan (: Ilmeisesti kelit jatkuvat vielä joten keväistä alkuviikkoa kaikille!

S

Ei kommentteja: