Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 16. helmikuuta 2016

Ystäväni kaura .

Kun ystävänpäivää on juuri vietetty, ajattelin blogin teemaan liittyen kertoa vatsani ystävästä, sellaisesta aina luotettavasta, joka tilanteeseen sopivasta, ja moneen taipuvasta ..   Ei huonoja ominaisuuksia ystävällekkään.

Oatly purkeista asennetta aamuihin


Minulta kysellään paljon mitä ja miten syön,( FODMAP) vältettävien lista kuulostaa niin pitkälle että ensi reaktio helposti on,jääkö mitään jäljelle? Kun aloitin ruokavaliota mietin itse samaa, alku tuntui todella hankalalta. Sitten aloin etsiä yksi kerrallaan korvaavia tuotteita, välipala/ lltapala rahka+marjat/ hedelmät vaihtui kaura jogurtteihin.Soija jogurttia vatsa inhosi. Näistä maustamaton jogurtti päivittäiseksi, koska kuten tavan rahkat/jogurtit , myös näissä maustetut sisältävät paljon sokeria/makeutusaineita.
Jos extra proteiinia kaipaan, saatan välillä syödä Yosa-sport valmisteen,
Kahvin sekaan valikoitui kauramaito, ja vaikka joku päivä pystyisin maito tuotteita käyttämään, en vaihtaisi  tätä enää koskaan.Puuro on kuulunut aamuihin jo kauan.




Aina välillä tulee tilanteita jolloin mikään ei oikein vatsalle tunnu passaavan, kaikki ruuat ärsyttävät ja tökkivät.
Olin juuri ennen joulua leikkauksessa,minkä jäljiltä oli juurikin tällainen tilanne. Karsiessani taas ärsyttäviä tuotteita yksi toisensa perään, jäljellä jäi vain kaura.
Kaurapuuroa, kauramaitoa, kaurajogurttia, tuorepuuroa kaurahiutaleista ja kauramaidosta. Vaihteluksi yosa-sporttia. Mietin paljonko kauraa uskaltaa syödä ettei muutu Elovena-tytöksi?  (:
Monesti vatsavaivojen kanssa painivat puhuvat "turva ruuista", eli niistä mitkä ovat aina varmoja valintoja. Samoiten ystävissä on näitä, se joku kehen aina luottaa, se paras shoppaus kaveri, varma valinta lenkille, paras biletys seura ja se joka aina jaksaa maraton-puhelun ..
Eli voin hyvillä mielin kruunata kauran vatsani bestikseksi. Näiden kahden liitto on vähän kuin made in heaven .
Ystävänpäivästä sen verran vielä, että omien ystävieni tärkeys korostui juuri viime viikonloppuna koska elämä. Minulla on ollut siunaus saada ihan uskomattomia ystäviä, joita toivottavasti muistan muutenkin kiittää kuin ystävän päivänä.
On tämä blogikin tuonut ystävyyttä, tuskin olisin Tiinaan koskaan törmännyt ilman tätä blogia, sielunsisko (;
Ja kun nyt tunnustauduin kaura-faniksi, arvatkaapa vain odotanko pian kauppoihin ilmestyvää nyhtökauraa kuin kuuta nousevaa..

ystävällistä loppu viikkoa, S


p.s.Pelosta huolimatta ei minusta koskaan Elovena- tyttöä kuoriutunut.




Zoats eli kesäkurpitsa puuro. Ohjetta tähän pian.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hei! Googlailin miten nyhtökaura mahtaa sopia fodmappaajille. Oletko kokeillut jo? Itseäni mietityttää herneen ja härkäpavun osuus tuotteessa mutta koska niistä on kai käytetty vain proteiini niin homma ei olekaan ihan selvä... Kokemuksia? :)

Sanna S kirjoitti...

Hei ja kiitos kommentistasi : ) vastaus tulee hiukan viiveellä.. en ole kokeillut nyhtökauraa. Olen kyllä seurannut muiden kokemuksia mielenkiinnolla ja kuulostaa että on tämäkin kovin ihmisestä kiinni. Aion kokeilla ja varmaan kokemuksia jaan tänne blogiinkin sitten. Kuulisin mielelläni myös muiden fodmap.pia noudattavien kokemuksia.