Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Raakapuuroa chiansiemenistä ja marjoista

Kevät on tulossa ja on aika alkaa kasvattaa vitamiinien saantia iduilla ja versoilla. Herneen versot ovat varmaan tutuimmasta päästä tai sinimailasen idut, mutta lähestulkoon mitä tahansa siemeniä voi versottaa tai idättää. Jos haluaa edetä varovasti, niin kaupoista (esim. Plantagen) saa valmiita idätykseen tarkoitettua siemenpusseja.

Mutta asiaan.. raakapuuroja tulee syötyä varsinkin kesäisin ja keväisin. Ne ovat myös hyviä eväitä ja tekeytyvät jääkaapissa kuin varkain. Ehkä suosikkiraakapuuroni valmistuu chiansiemenistä, marjoista ja mantelimaidosta. Se on superhelppo tehdä, eikä välttämättä tarvitse edes makeutusta. Tähän tarvitaan:

3 rkl chiansiemeniä
puolikas banaani
1 dl mustikoita
2 dl mantelimaitoa
(hunajaa, ruokokidesokeria)

Soseuta banaani (voit jättää sen pois ja lisätä marjojen määrää, mutta tällöin puuro saattaa kaivata makeutusta). Lisää marjat, maito ja chiansiemenet. Anna olla yön yli jääkaapissa ja soseuta. Tarkasta makeus ja makeuta hunajalla tai ruokokidesokerilla halutessasi. Vaihtoehtoisesti voit pakata aamulla puuron mukaan ja nauttia lounaaksi. Soseuttaminen ei ole pakollista, eli sattumia voi hyvin jättää puuroon. Mustikoiden ohella myös mansikat, mango tms. sopii hyvin puuroon. 

Ei kommentteja: