Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 16. helmikuuta 2016

Banana bread - proteiini muffinsit

Tarkoitus oli kokeilla banaani leivän tekoa, mutta koska olimme juuri minin kanssa keskustelleet aamupalan tärkeydestä, sekä siitä miksi muffinsit eivät ole paras vaihtoehto aamuksi, eksyin jälleen soveltamaan..
Tällä erää syntyi jotain mitä tulee varmasti tehtyä uudemman kerran, maistui aamukahvin kanssa todella hyvin. Kun harvemmin itselleni mitään vastaavaa varaan kahvin kanssa syötäväksi niin nämä kyllä hupenivat todella äkkiä. Niin aamu kuin välipalanakin.
Seuravan kerran tulen kokeilemaan taateleita makeutukseen, sopisivat varmasti. 
Ja voihan tällä ohjeella varmasti tehdä myös sen leivän. En osaa sanoa vaikkuttaako rakenteeseen, näissä muffinseissa se oli täydellinen. Ja jos monesti gluteenittomat tuotteet ovat kuivia, nämä eivät olleet kuivaa nähneetkään .
Olin unohtanut psylliumin kauppaan joten laitoin siemennäkäri pussista hienoksi blendattua sekoitusta vähän .
(sisältää:auringonkukansiemen,sesaminsiemen, kurpitsansiemen,pellavansiemen,psylliumsiemen,chia-siemen)
eli näihin tuli:

0,5 dl siemennäkkäri seosta ( eli psyllium 
2   tummaa banaania
2 dl gluteenitonta jauhoa
0,5dl kaurajauhoa
2 munaa
0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
2rkl hunajaa
2tl leivinjauhetta
ripaus hyvää suolaa
1 tl kardemummaa
vähän raaka- tai tummaa kaakaota
vettä 2dl+ heraproteiinia 2 mitallista ( sekoitettuna)
(minin muffinsit saivat tummaa suklaata rouhittuna)

koristelin kookoshiutaleilla sekä mantelilastuilla.Uunissa 180c ja n.40 min. 
Kaikki muut aineet sekaisin ja muffinsi pellin voitelu kookosöljyllä, sekä jauhoitus kaurajauhoilla. Uuniin ja nauti. Olivat todella täyttäviä, voisin joskus laskeskella ravintoarvot näistä, mutta ei ihan surkein aamupala tai välipala vaihtoehto. 

 






Mukavaa viikon jatkoa!
S


 

Ei kommentteja: