Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 1. helmikuuta 2016

Raikas lime avokado raakakakku. (ei pähkinää kuin koristeena)

Nyt vihdoin se lupaamani kakku, halusin tietenkin testata itse ohjeen ensin, sekä mikä tärkeintä, 
keretä maistamaan kakkua. Syödä koko kakun.
Tämä ohje löytyi Chocochili-blogista, ja olin jo pidemmän aikaa aikonut testata tätä.
 Leikkaus ennen joulua muutti monet suunnitelmat, joten nyt vasta toteutui tämä kokeilu.
Huomioni kiinnitti aikanaan ohjeen hieman erillaiset ainesosat, pähkinää ei ole, ja muutenkin ainesosat ovat suht`koht edullisia ostaa.( avokadot ovat hyviä ja edullisia nyt) 
Tietenkin tämä ajatus siltä pohjalta, että riippuu kovasti mitä kenenkin kaapista löytyy lähtöjään.Tai mistä ruokavalio koostuu muuten.
Avokadoa olen hieman viime ajat varonut tuon Fodmap- ruokavalion vuoksi. Minä vielä harjoittelen tätä elämää IBS:n kanssa. Varon neuvojen jakamista tästä aiheesta, koska jokaisen vatsa on erillainen. En tiedä vielä oman vatsanikaan vastauksia.
Uskon kuitenkin että muilta samassa tilanteessa olevilta voi saada paljon hyviä vinkkejä. Itse olen saanut parhaat neuvot ja niksit erillaisten ryhmien ja blogien kautta. Jokainenhan on asiantuntija kuitenkin oman hyvinvoinnin suhteen.
Raaka leivonta on ihanaa, itse "uskallan" soveltaa siinä enemmän kuin perinteisessä leivonnassa.Ehkä johtuu siitä että nämä eivät lässähdä
tai pala, tai mitään muutakaan ei helposti saa  lopullisesti pieleen.
Itselleni leivonta ja keittiössä touhuaminen on terapiaa, Saan ajatukset nollattua kuten sanotaan.. Samoiten blogin kirjoittaminen.
Olen myös oppinut että vaikka kuinka orjallisesti noudattaa ruokavaliota siitä pelkästään ei ole apua,stressin ja negatiivisten asioiden kasautuminen on ainakin omalle vatsalle todella huono juttu.
Sitten siihen ohjeeseen.

alkuperäinen täällä. Chocochilihttp://chocochili.net/2015/11/budjettikokin-raakakakku/


pohja

100 g kookoshiutaleita

  • 10-12 pehmeää tuoretta taatelia kivet poistettuna (myös kuivatut käy,liota tällöin vedessä)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta 
  • suolaa
täyte:

2dl auringonkukansiemeniä
  • kookoskerma yhdestä tölkistä kookosmaitoa
  • 300 g avokadoa (ilman kiviä )
  • 2 limen  kuori
  • 1 limen mehu
  • 3 rkl raakakaakojauhetta
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1,5 tl vaniljajauhetta/ vanilja uutetta pari tippaa
  • 0,5-0,75 dl agavesiirappia/ muuta makeutusta
1. laita kookosmaito yöksi kylmään, jotta saat kerman erotettua. Laita auringonkukansiemenet veteen likoamaan yön yli.
2. Tehosekoittimeen pohjan ainekset ja aja massaksi. ( maku asia kuinka hienoksi)
3.Pingota irtopohja vuokaan leivinpaperi. (minulla oli 22cm) Levitä massa vuoan pohjalle tasaisesti.
4. kaada auringonkukansiemenistä vesi pois.Erota kookosmaidosta pinnalla oleva kerma, lisää siemenet sekä loput täytteen aineksista tehosekoittimeen, aja sileäksi "vaahdoksi".
5. Lusikoi täyte pohjan päälle, tasoittele pinta ja siirrä kakku pakastimeen, vähintään reilu 1/2h.Koristele.Minulla oli kookoshiutaleita, karpalorouhetta ja pähkinöitä. 
Irroita reunat käyden veitsellä läpi, leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
 Säilytä jääkaapissa. Ihan parhaimmillaan kakku oli parin päivän tekeytymisen jälkeen.
Epäilin ensin flunssan vieneen makuaistin mutta huomasin että alkuperäiseen ohjeeseen oli laitettu sama maininta, viimeiset palat olivat ehdottomasti parhaat.
Seuraava raaka ohje on sitten suklaa-vadelmakakku, syntisen hyvä.Tämä oli kevyempi "mousse" kakku. Seuraavassa on tuhdisti suklaata ja vadelmaa.
Tämä nyt tekemäni kakku on tehtävä seuraavan kerran kunhan saatavilla on tuoreita mansikoita, kruunaisivat tämän ja sopisivat tähän raikkauteen.
( nyt ei esikatselu toimi joten teksti lähtee suoraan..kestäkää kielioppi ja asettelu )


Ei kommentteja: