Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 28. tammikuuta 2016

Muikkuja, muikkuja ja muikkuja

Nyt pitäisi syödä blinejä.. mutta kokkaajan sormiongelman takia me syödään muikkuja. On muuten vapauttavaa istua keittiössä puuvillahanskat kädessä hymyillen.. kun mies puhkoo muikkuja. ;) Parasta on se, kun ne vielä syötetään sulle. Ihanaa olla avuton. Tässä kuitenkin yksi meidän suosikkiresepti. Eli marinoidut paistetut muikut. 




Marinadi:
n. 1 dl öljyä
4 valkosipulin kynttä viipaleita
yhden sitruunan mehu 
basilikapuska
suolaa, pippuria

n. 500 g puhkottuja muikkuja

Helpointa on mielestäni laittaa kaikki blenderiin  (ei muikkuja..) ja kaataa marinadi muikkujen päälle pussiin. Suosittelen lautasta alle tai tuplapussia. Marinoi muutama tunti ja paista kuumalla pannulla. Illalla tehdään Libanonilaisia muikkuja. Reseptiä odotellessa..



Ei kommentteja: