Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 28. tammikuuta 2016

Helpot rieskat

Gluteenittomassa ruokavaliossa on tylsintä se, että lähestulkoon kaikki pitää tehdä alusta alkaen itse. Aina ei jaksaisi leipoa, olisi kiva laittaa pitsa uuniin yms.. mutta kun se on 5 euroa ja pienempi kuin nenäliina, niin joutuu pohtimaan uudelleen. Nämä rieskat  olivat leivänhimon vastaus. Kuva on edelleen surkea, mutta tosiasiassa olivat herkullisia ja meheviä.



1 raastettu porkkana
2 dl kiehuvaa vettä (vedenkeittimestä)
40 g perunahiutaleita
1 dl kaurajauhoja
suolaa
1/2 dl margariinia

Sekoita perunahiutaleet kuumaan veteen. Lisää muut aineet ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Pyöritä 5 palloa ja litistä rieskoiksi halkaisiljaltaan noin 12 sentin kokoisiksi. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja: