Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 28. tammikuuta 2016

Pikaiset herkku välipalat/ iltapalat

Nyt nopeat ohjeet hyvin samoista aineista syntyviin kahteen eri välipalaan/ iltapalaan. Meillä tehtiin näitä illalla, toinen jälkiruokana, toinen omana iltapalana.
Ohjeita löytyy varmasti muistakin blogeista, mutta itse sain idean avokado-suklaa vanukkaasta, jota siis lähdin muuttamaan, koska rajattomasti en uskalla avokadoa syödä.
 (Sitä ollut tuossa raakakakussa jota olen pitkin viikkoa syönyt, ja jonka postaus tuottaa harmaita hiuksia edelleen. Tulin välissä jakamaan nämä ohjeet koska en tuntunut etenevän kirjoituksen kanssa ollenkaan. Haluan ohjeen saada tänään tänne jakoon, koska moni varmasti suunnittelee tänään vklp ruokaostoksia )

Näissä molemmissa kookosmaitoa, sekä banaania.Toisessa se kerma osa, ja toisessa nestemäisessä muodossa oleva "vesi".Eli tulee taloudellisesti koko purkille käyttöä (;
Laita kookosmaito kylmään hetkeksi, jotta saat eroteltua nämä toisistaan.

Banaani-suklaavaahto  ( 1 iso tai 2 pientä annosta)
1 banaani
1prk kookoskerma osa
3-5 palaa sulatettua tummaa suklaata tai raakakaakaota.( Minulla oli 70% 4 palaa)

Vaahdota kylmä kookoskerma vatkaimella ja muussaa banaani hyvin. Kääntele banaani varovasti vaahdon sekaan.Lisää sula suklaa tai kaakaojauhe. Vaahto napakoituu kun siirrät hetkeksi takaisin kylmään aineiden yhdistämisen jälkeen. Tarjoile kookoshiutaleiden tai mantelilastujen kanssa.Voit myös jättää hiukan sulaa suklaata koristeluun.

Chia-kookosvanukas 1 annos
n.1dl kookosmaito ( sitä jäljelle jäänyttä)
1/2 banaani muussattuna ( tai 1 pieni)
2 rkl chia siemeniä
ripaus suolaa
Nämä vain purkkiin ja sekoitus. Anna tekeytyä ainakin 1/2 h tai yön yli ja tarjoa viipaloidun banaanin,pähkinöiden, siementen ja marjojen/hedelmien kanssa.Hyvää myös ihan sellaisenaan.



Itse syön tätä iltapalana, Chian kuidut ja proteiinit ovat tervetulleita illalla.Puhumattakaan sen sisältämistä omega-3 rasvahapoista (8x enemmän kuin lohi.) Pitää verensokerin tasaisena pitkään ja nälän poissa läpi yön. Itselläni Chia ei aiheuta vatsavaivoja kunhan se on joko rikottu tai liotettu.(koska imee nestettä jopa 12x painonsa verran on viisasta liuoittaa / valmistaa geeliä ennen nauttimista) Teen chiasta myös geeliä mitä lisään aamulla kaurapuuron sekaan. Chia sisältää esim. c-vitamiinia 7x enemmän kuin appelsiini. Sanotaan olevan oikeaa laihduttajan unelma ruokaa. Chia tarkoittaa voimaa.Suotuisa vaikutus myös osteoporoosin ja hampaiden kuntoon.Pieni mutta tehokas.

Ei kommentteja: