Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 26. tammikuuta 2016

Granola

Mysli on aina ollut suurta herkkua. Kunnes tajusin alkaa katsoa siihen käytetyn sokerin määrää ja ravinto puolen asioita muutenkin. Kun jouduin myöntämään todeksi gluteenin jättämisen ruoka-valiosta , jäi kaupan valmiit myslitkin kokonaan. Tosin olen rehellisesti sitä mieltä että tämä itse tehty on todella paljon parempaa.

Kirjoitan nyt ohjeen jonka pohjalta itse valmistan aina myslini. Tätä voi jokainen muuttaa omien mieltymysten tai ruoka- valion mukaan.
Makeutusta pystyy säädellä, samoin öljyä voi muuttaa. Erilaisilla mausteilla tähän saa taas hiukan eri twistin, Itse laitan kanelia, kardemummaa tai piparkakku maustetta. Myös ripaus suolaa tuo tähän makua sekä korostaa muita makuja.
Loputtomasti eri vaihtoehtoja saa vaihtamalla pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä..
Kuivatut marjat ja hedelmät lisätään tietenkin vasta valmiiseen mysliin jotteivat pala uunissa. Myös siemenien kanssa kannattaa olla tarkkana, ainakin minun uunissa ottavat helposti väriä, joka taas tuo ikävän maun niihin.
Joten valmistus ajatuksen kanssa, niin ei pääse palamaan. Parin kerran jälkeen oman uunin kanssa on sen verran sinut ettei vieressä tarvitse päivystää.
Jos useampi syöjä kannattaa ehkä tehdä tupla satsi.Teen itselleni tällä ohjeella ja riittää kaurajogurtin ja hedelmien/marjojen lisänä noin viikon. Valmis mysli ilmatiiviiseen purkkiin ja säilyy hyvin.

Tässä pohja:
reilu 3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä ( kookos/rypsi tms.)
1/2dl hunajaa tai muuta makeutusta
kanelia
ripaus suolaa

tähän tuli lisäksi:
1dl siemen sekoitusta
pähkinä sekoitusta ( nämä pienemmäksi rouhittuna)
mantelilastuja
kuivattua karpaloa jauheena
Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmäksi.Laita kaurahiutaleet,pähkinät ja siemenet kulhoon. Sekoita öljy ja hunaja keskenään, lisää kaneli ja muut mausteet seokseen. Kaada seos hiutaleiden joukkoon ja sekoita.Levitä seos tasaisesti uunipellille.
paista 150c 15min tiputa lämpö lähemmäs 100c ja paista kunnes saanut kullanruskeaa väriä. Kannattaa käänellä pari kertaa paiston aikana. Jäähdytä ja nauti.

Ei kommentteja: