Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Aasialainen lohi ja nuudelilisuke

Jos joku asia varmistui tänä viikonloppuna, niin se että mies on vielä surkeampi kuvaaja kuin minä. Kuvista huolimatta - tämä on ehdottomasti kokeilun arvoinen ruoka. Kala on mielettömän hyvää ja nuudelit toki aina. Riisinuudeleita syön itse viikoittain ja usein vain maustan currypastella ja kookosmaidolla. Takuuvarmaa ja täyttävää.


 Mutta tämän postauksen helmi on tuo kala - resepti löytyi aikoinaan muistaakseni Helsingin Sanomien sivuilta, mutta on kokenut pieniä muutoksia käsissämme.

Aasialainen uunilohi
1 lohifilee
2 sitruunaa + toisesta raastettu kuori
2 limeä 
1 dl soijaa
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulin kynttä viipaleina
1 punainen chili
1 sitruunanruoho
korianteria koristeeksi

Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut. Sekoita ne soijan kanssa ja laita kala marinoitumaan pussiin tunniksi. Vuoraa uunivuoka foliolla. Raasta inkivääri, viipaloi valkosipulit, chili (poista siemenet) sekä nuiji sitruunanruoho ja leikkaa 2 sentin palasiksi. Laita kala, marinadi sekä loput aineet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin. 25 min. 




Nuudelilisuke

1 sipuli
2 porkkanaa
6 herkkusientä
kourallinen papuja
kourallinen herneitä
1 rkl currypastea
kypsennettyjä riisinuudeleita
soijaa

Paista nopeasti porkkanat, sipuli ja sienet currypasten kanssa (jätä purutuntuma) Lisää loput aineet ja mausta soijalla. 

Ei kommentteja: